Skip to content

Wedstrijdzwemmers WZK promoveren naar de landelijke competitie!

10 april 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen week was de vijfde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen en deze keer was het super spannend. Nog niet eerder stond WZK na vier ontmoetingen zo hoog als bij aanvang van deze wedstrijd. Deze allesbeslissende wedstrijd werd gezwommen in het Bollenbad in Noordwijk en Sassenheim, die in de klassering net boven WZK stond, was één van de verenigingen waarmee we deze wedstrijd zwommen. Het beloofde een mooi rechtstreeks duel te worden.

In de districtsklasse waarin WZK zwom, promoveert de snelste vereniging uit ieder District naar de landelijke competitie. Daarnaast wordt er gekeken welke 5 verenigingen uit Nederland de snelste tijden hebben gezwommen en ook die promoveren. WZK stond bij aanvang van deze wedstrijd een kleine 15 seconden achter de nummer één. Als we dit wisten goed te maken tijdens de wedstrijd, was meteen bekend dat door waren. Anders was het afwachten hoe andere verenigingen in Nederland het gedaan hadden voor er zekerheid was.

Bij aanvang was meteen duidelijk dat zowel WZK als Sassenheim voor de winst gingen. De ene afstand werd gewonnen door de ene en de volgende door de andere vereniging. Zo bleef het de hele wedstrijd spannend, wie behaalde de beste resultaten. De zwemmers gingen ervoor en het ene persoonlijke record na het andere werd verpulverd.

Na de wedstrijd bleek dat Sassenheim het net iets beter had gedaan dan WZK en zij dan ook als winnaar in het district direct promomeren. Nu was het afwachten wat de rest van Nederland heeft gedaan. Na twee spannend dagen van wachten bleek dat WZK het erg goed had gedaan vergeleken met alle tegenstanders en de snelste tijd op de klok had gezet.

Het betekent dat WZK wedstrijdzwemmen volgende seizoen gaat zwemmen in de landelijke competitie!

Tags

WassenaarWedstrijdzwemmenWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top