Skip to content

Anass: negen weken later

11 april 20132 minute read

Wassenaar – Precies negen weken geleden is Anass Arouragh dood gevonden in de bosstrook bij Duinrell. Voor de familie van Anass brak een heftige periode aan. De onzekerheid over de doodsoorzaak zorgde (en zorgt nog steeds) voor onrust. De vader van Anass heeft zich vanaf het begin af aan duidelijk uitgesproken: “Anass is vermoord.” Dit ondanks de (voorlopige) conclusie van de patholoog-anatoom van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) dat het om zelfmoord gaat.

Vrij snel doken er allerlei complottheorieën op, veel daarvan werden al snel naar het land der fabelen verwezen, andere theorieën (zoals moord) zijn hardnekkiger (gebleken). Reden voor de redactie van Wassenaarders.nl om op 27 februari jl enkele vragen aan de politiewoordvoerder te stellen.

Ook vandaag de dag houdt de doodsoorzaak van Anass de gemoederen nog flink bezig. Mevrouw Van Rantwijk, woordvoerder van politie, liet ons vandaag desgevraagd weten dat het NFI nog steeds met de zaak bezig is. Daarom wil zij op dit moment geen vragen van ons beantwoorden, aangezien men in afwachting van de definitieve conclusies van het NFI is.

Wanneer de het definitieve rapport verwacht kan worden, wordt in het midden gelaten.

Ondertussen heeft de moeder van Anass de Stichting Anass opgericht. Deze stichting heeft als doel de waarheid rond het overlijden van Anass helder te krijgen: “Het afscheid nemen van een verloren kindje is niet eenvoudig. Zeker als het een misdrijf betrof. Het is niet voor te stellen hoe dat voelt en het is niet te accepteren. Wij zijn ervan overtuigd dat Anass geen zelfmoord pleegde. De dader(s) van dit misdrijf loopt/lopen nog vrij rond. Om dit te bewijzen zijn wij een gerechtelijke procedure begonnen. De waarheid moet boven tafel komen.”

Tags

AnassOnderzoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top