Skip to content

WZK Triteam gaat ervoor bij de Braassemloop

11 april 20132 minute read

Wassenaar – Hardlopers, toeschouwers, molens, polders en een meer dat was het decor zondag 7 april bij de Braassemloop. Het WZK triteam was hier met 9 lopers aanwezig.

De afgelopen week was het team al zeer actief: Paasmaandag de 60 km van Texel, waarbij Pieter en Jacob de hele afstand liepen en Diana, Caroline, Tineke en André deze afstand in estafette vorm deden. Zaterdag werd door verschillende leden Veenendaal – Veendaal gefietst, een pittige tocht van 135 km op de racefiets. Nu zondag was het team actief in Roelofarendsveen voor de 10 en 21 km.

In de mist liepen we naar de start, de temperatuur viel nog tegen, inlopen en toch maar de jacks uit. Het is toch immers lente?? Dan is de zon er en de omstandigheden worden optimaal, nauwelijks wind, niet te warm en een mooi parcours.

De eerste kilometer is het nog even wennen, nog wat stijf, het juist ritme moet nog gevonden worden. Na 2 kilometer een klein hoogste verschil naar de kade en we lopen langs het meer. Het gaat steeds beter, het uitzicht is mooi: het water schittert in de zon, wat zeilboten aan het horizon, ondanks de inspanning is het toch genieten.

Smalle padden langs het water, inhalen wordt moeilijker, de helft zit er op. Nu is het belangrijk het tempo vast te houden of langzaam te gaan versnellen, wat voor tijd zit er in?

Bij 7 kilometer komt de “tulp” inzicht, groot op een toren geschilderd, nu nog klein, maar die wordt al snel groter, een teken dat de finish niet ver meer is.

Inhalen is motiverender dan ingehaald worden. Inhalen gaat nog steeds, er is nog energie voor een versnelling. De keer hoe kan het anders krijgen we een bos tulpen als we over de eindstreep zijn.

Voor de een was het makkelijker dan voor de ander: Rob liep goed ondanks zijn fietsbenen, Caroline liep haar beste seizoenstijd, Els was weer een minuut sneller, Huug moest helaas na 6 km. opgeven, een kuitblessure speelde weer op.

Over 2 weken de laatste wedstrijd van het Z&Z circuit in Noordwijkerhout. We trainen weer verder.

Uitslagen:
10 km.; Rob van Veen: 45.35; Oscar Veenhuis 46.36; Aad Noordoven: 46.39 Arie Snijder 50.24; Caroline van Weerlee: 50.33; Diana Ruygrock: 51.16; Els van Deursen 56.56 Huug van Veen DNF;
21 km: André Akerboom 1.50.37

Tags

TriteamWassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Optimist On Tour Keert Terug In Den Haag
Back To Top