Ga naar hoofdinhoud

Campagne ‘Geef fietsendieven geen kans’

12 april 20132 minute read

Wassenaar – Vanaf het voorjaar tot in het najaar worden er relatief veel fietsen gestolen. Daarom besteedt de politie samen met een aantal andere partijen in de week van 22 tot en met 26 april extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie.

In deze week letten politieagenten tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld een fiets zonder vast slot aanleiding om deze te controleren. Onder andere politiebikers worden speciaal belast met de opsporing van gestolen fietsen.

Fietsdiefstal is echter niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. In de diverse winkelcentra en in gebieden met veel fietsdiefstallen kunnen fietsers hierover tips op papier én in persoon krijgen.

Integrale aanpak
Bij de acties werkt de politie samen met andere partijen, zoals gemeenten, leerlingen van middelbare scholen, buurtpreventieteams, fietsenstallinghouders en studenten van de opleiding Veiligheid van het Mondriaan College.

In Den Haag gaan buurtinterventieteams op stap om papieren fietskettingen met preventietips aan gestalde fietsen te bevestigen. De gemeente heeft deze papieren fietskettingen ter beschikking gesteld. Ook sporen matrixborden fietseigenaren extra aan om hun fiets veilig te stallen.

Locaties graveer- en promotieteam
Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert op diverse locaties gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard moet men wel met een aankoopbon of anderszins kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

Een promoteam van het Centrum voor Fietsdiefstal geeft drie dagen lang preventietips op plekken waar veel fietsen gestolen worden en in de buurt van fietsenstallingen. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld. Deze zijn ook via politie.nl te downloaden:  http://www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-fiets.htm

  • Maandag 22 april, 10.00 – 12.00 uur: Bureau Ypenburg-Leidschenveen, parkeerplaats Speerpunt
  • Maandag 22 april, 13.00 – 15.00 uur: Bureau Jan Hendrikstraat, Lange Poten/Spui
  • Dinsdag 23 april, 10.00 – 12.00 uur: Bureau Leidschendam-Voorburg, winkelcentrum Leidsenhage, markt
  • Dinsdag 23 april, 13.00 – 15.00 uur: Bureau Rijswijk, winkelcentrum In de Bogaard
  • Woensdag 24 april, 10.00 – 12.00 uur: Bureau Pijnacker-Nootdorp, Oostlaan, halte RandstadRail
  • Woensdag 24 april, 13.00 – 15.00 uur: Bureau Hoefkade, fietsenstalling station Hollands Spoor
  • Donderdag 25 april, 10.00 – 12.00 uur: Bureau Wassenaar, Langstraat
  • Donderdag 25 april, 13.00 – 15.00 uur: Bureau Delft, Burgwal thv de Beestenmarkt
  • Vrijdag 26 april, 10.00 – 12.00 uur: Bureau Segbroek, Regentesseplein
  • Vrijdag 26 april, 13.00 – 15.00 uur: Bureau Westland, centrum ’s-Gravenzande bij de weekmarkt

Tags

FietsendievenPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top