Skip to content

Doorlopend maatschappelijke stages

12 april 20132 minute read

Wassenaar – In Voorschoten en Wassenaar zijn de stagemakelaars Els ‘t Hooft en Remke van Rooden al enkele jaren actief met de maatschappelijke stage. Leerlingen in het voorgezet onderwijs zijn verplicht totaal 30 uur bij een maatschappelijke organisatie stage te lopen. Stagebieders bieden een variëteit aan stages aan. Van eenmalige stages van enkele uren tot een jaarstage van 30 uur. Ondanks een ruim aanbod van stageplaatsen blijven we op zoek naar nieuwe stagebieders.

Een activiteit waar de MasWas voor het tweede jaar aan heeft deelgenomen is de actie ‘Spin for Life voor Villa Joep’ van sportclub Your Life in Voorschoten. Dit jaar hebben twee leerlingen van het Adelbert college meegeholpen.

Een andere activiteit was de meidenavond in bibliotheek Voorschoten. Drie ‘meiden’ van het Adelbert hebben er voor gezorgd dat meiden tussen de 9 en 12 jaar een plezierige avond hebben gehad..

Activiteiten waar we op kort termijn leerlingen voor nodig hebben zijn:
– 30 april, kopjes koffie rondbrengen van stagebieder de Wereldwinkel Wassenaar
– April en mei op de donderdagen jongeren gezocht die ouderen uit verzorgingshuizen willen ophalen om de kinderboerderij te bezoeken en thee te drinken bij Jansland. Stagebieder Stichting Jansland
– 25 mei feestvieren dat Wassenaar fairtrade gemeente is. Stagebieder Fairtrade Wassenaar

Leerlingen voor het komende schooljaar (2013-2014) kunnen zich alvast inschrijven voor:
– 5 juli poldercross van stagebieder Stichting Spelenderwijs
– 30 en 31 augustus, sporten voor Tanzania, stagebieder Stichting Spelenderwijs

Meer stages en informatie is terug te vinden op www.maswas.nl

Tags

MasWasStageWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top