Skip to content

Wassenaarse Jamillah van der Hulst produceert film ‘Lilet Never Happened’

12 april 20132 minute read

Wassenaar – Op 15 mei zal de film Lilet Never Happened te zien zijn in het Filmhuis Wassenaar (in de Bibliotheek Wassenaar). De Wassenaarse Jamillah van der Hulst is de producente van deze film en zij zal dan ook die avond aanwezig zijn om vragen na afloop van de film te beantwoorden. De film zal daarna nog 2 keer te zien zijn in het Filmhuis, op 21 mei (start 14.00 uur) en 27 mei (start 20.00 uur).

Lilet Never Happened is een grimmig sprookje over de twaalfjarige Filippijnse Lilet, een driftige spring-in-het veld die op straat in Manila moet zien te overleven. Ze leeft als Sneeuwwitje compleet in haar eigen wereld en fantaseert over haar vader die ze niet kent. Dromen doet ze wel: haar afwezige vader is in haar beleving een beroemd acteur en ze fantaseert erover rijk en beroemd te worden. In de nachtelijke straten van Manila weet Lilet zich staande te houden maar gelukkig is ze niet. Ze glijdt af naar een wereld van prostitutie. Dit tot groot ongenoegen van sociaal werkster Claire (Johanna Ter Steege). Zij probeert het meisje uit haar benarde positie te bevrijden, maar haar pogingen stranden keer op keer. Ondertussen raakt Lilet steeds dieper vast in de helse wereld van stripclubs en bordelen. Lilet never happened is gebaseerd op interviews met een jong meisje dat uiteindelijk de meest bekende prostituee van Manila werd. De film combineert aangrijpende scènes in de stijl van City of God en Slumdog Millionaire.

De Belgische zanger Milow heeft de titelsong gemaakt voor de film, Never Gonna Stop.

{youtube}NVgn0BoQhAU{/youtube}

De film was al geselecteerd voor verschillende Internationale Film Festivals waaronder de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival, de Internationale Competitie van het Warsaw Film Festival en de Internationale Competitie van het Internationale Film Festival van India. De film wordt op alle festivals tot nu toe erg goed ontvangen (volle zalen en goede recensies). In Nederland was de film vanaf 10 januari al in verschillende bioscopen door het hele land te zien.

2 recensies:
http://www.nlfilmdoek.nl/filmrecensies/recensie-lilet-never-happened/
http://www.cultuurbewust.nl/film-61489-filmrecensie-lilet-never-happened/

Meer informatie is te vinden op www.liletneverhappened.com. Kaartjes voor deze avond kunnen gekocht worden bij de Bibliotheek Wassenaar via het volgende mailadres: filmwas.reserveren@obvw.nl of door te bellen met het volgende nummer: 070 5113397 (tijdens openingsuren).

Tags

JaJa FilmLilet Never HappenedWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top