Ga naar hoofdinhoud

Kafka and son: a life together

16 april 20132 minute read

Wassenaar – Op 36-jarige leeftijd woonde Franz Kafka nog thuis; een kleine bureaucraat, een mislukte kunstenaar, een timide Joodse zoon. Zijn aanmatigende vader, Hermann, overheerste en verpestte zijn leven.

Maar wat kon hij doen?
Kafka schreef een 50 pagina’s tellende brief aan zijn vader waarin hij geen middel onbeproefd liet in zijn zoektocht naar de waarheid tussen hen. In die brief onthult hij diepe connecties tussen zijn leven en zijn fictie terwijl hij aan zijn vader de bekentenis aflegt: “alles wat ik schreef was over jou”

De hoofdrol in ‘Kafka and Son’ wordt gespeeld door acteur Alon Nashman (Democracy, Scorched, Slings and Arrows), benoemd door NOW Magazine als beste ’theatre artist’ van 2008. Kafka and Son is geregisseerd door Theshold Theatre’s Mark Cassidy (As I Lay Dying, Howl, vormen van devotie).

Het stuk heeft, met veel lof, gespeeld in Canada en in het Nationaal Theater van IJsland waar het tegelijk speelde met de co-productie van het Theater Vesturport (IJsland) en Lyric Hammersmith (UK); Kafka’s Metamorphosis. Het zegevierde op het Edinburgh Fringe Festival in 2011 en wordt nu voor het eerst gespeeld in Nederland.

Gebaseerd op deze gedenkwaardige (en onbezorgde) brief, Kafka and Son is een zinderende, vaak hilarische ontleding van het gezag en een onthullend bezoek aan één van de architecten van de moderne psyche.

EdinburghGuide ★★★★★
“Packed with edgy energy and booming heart, this is what the Fringe is all about.”
30 augustus 2011

Fringe Guru ★★★★★
“The piece is staggeringly insightful…simply breathtaking.” August 15th, 2011

Data: 14, 15 en 16 mei 20:30 uur
Informatie en reserveringen: TheEnglishTheatre.nl, 0630050018 of KS.nl

Tags

Kafka and sonSTETWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top