Skip to content

WNL besteedt aandacht aan de zaak Anass

17 april 20132 minute read

Wassenaar – Vanochtend besteedde WNL in het programma ‘Vandaag de Dag’ aandacht aan de zaak Anass. Presentatrice Eva Jinek deed dit in gesprek met advocaat Jan-Hein Kuijpers.

Ze spraken onder andere met hoogleraar Peter van Koppen die zegt: “De politie kwam snel met de conclusie dat het zou gaan om zelfmoord, de familie komt met allerlei argumenten wat op het tegendeel zou wijzen. Een deel van die argumenten zijn heel invoelbaar, en op grond daarvan zou je kunnen zeggen misschien hebben ze wel gelijk. Het lastige is dat de politie niet met de billen bloot zal gaan tegenover de familie.”

Vervolgens stelt Eva Jinek, Jan-Hein Kuijpers de vraag of de politie het rapport moet verstrekken aan de familie wat jou betreft. Hij beantwoord met: “Misschien willen ze het heel graag en ik begrijp ook dat de familie dat graag wil. Alleen daar is een politiedossier niet voor bedoeld het is nu nog een onderzoeksdossier. Het is nog niet in het kader van een voorgeleiding ten behoeve van een verdachte. De politie zal dit niet doen omdat het privacy gevoelig is”

Verder gaan ze nog in op de vragen van de familie die open staan zoals hoe komt Anass aan de verwondingen die niet bij zelfmoord horen. Op de vraag wat de familie nog kan doen zegt Jan-Hein Kuijpers: “Als er echt harde aanwijzingen zijn anders dan hoe kan het nou dat, dat justitie weer opnieuw moeten onderzoeken.”

Het hele gesprek kunt u hieronder bekijken.

Tags

AnassWassenaarWNL
Gerelateerde artikelen
Back To Top