Skip to content

Laatste Prinsenconcert Excelsior?

22 april 20132 minute read

Wassenaar – Traditiegetrouw geeft Muziekvereniging Excelsior Wassenaar op 27 april de verjaardag van kroonprins Willem-Alexander het Prinsenconcert. Vanaf volgend jaar zal op 27 april Koningsdag gevierd worden. Dat betekent dus dat Excelsior dit jaar haar laatste én haar 40e Prinsenconcert geeft!

De traditie om op de verjaardag van de troonopvolger een concert te geven, dateert van 1974, toen Excelsior voor het eerst het Prinsesseconcert gaf ter ere van troonopvolgster prinses Beatrix. Het Prinsesseconcert veranderde in 1980 in Prinsenconcert toen Willem-Alexander kroonprins werd. Met de troonswisseling dit jaar zal het Prinsenconcert volgend jaar een andere invulling krijgen. Een tipje van de sluier van de nieuwe plannen zal tijdens het concert alvast onthuld worden.

Programma
Het programma dit jaar bestaat voor een groot deel uit feestelijke en swingende Latijns-Amerikaanse stukken zoals Danzon no. 2 van Arturo Marquez, El Camino Real van Alfred Reed en een aantal tango’s. Daarnaast wil Excelsior het publiek kennis laten maken met de diversiteit van instrumenten in een harmonie. Alle instrumentgroepen komen als solo uitgebreid aan bod in de Fantasy Variations van James Barnes, een stuk dat gebaseerd is op een bekend thema van Paganini. Ook worden er stukken ten gehore gebracht door een kwintet van hobo, klarinet, fluit, fagot en hoorn, de kopergroep en de saxgroep.
Wilt u weten hoe een euphonium klinkt of hoe snel een basklarinet kan spelen, kom dan luisteren naar het Prinsenconcert! Het concert vindt plaats in het mooie theater van de Amerikaanse School aan de Rijksstaatweg 200. Aanvang is om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Tags

ExcelsiorPrinsenconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top