Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart verslaat UVS in rommelpot met 2-3

23 april 20132 minute read

Wassenaar – Blauw-Zwart kon afgelopen zaterdag in de Leidse Kikkerpolder na een slechte, rommelige wedstrijd tegen UVS drie wedstrijdpunten aan het totaal toevoegen. De 3-2 winst oogt benauwd, maar was dat niet. Maar eigenlijk zou een ploeg die zoveel kansen mist strafpunten moeten krijgen. Gelukkig opende UVS na zo’n 20 minuten kansen missen van de Wassenaarse ploeg zelf maar de score met een strak schot in eigen goal (0-1).

Toen kort daarna de Leidenaren uit een corner een volledig ongedekte speler 1-1 zagen maken, leek het er even slecht uit te zien voor de UTS Abbink & UTS Van der Geest-formatie, zeker omdat het aantal foutieve passes gelijke tred hield met de naar Schiphol dalende straalvliegtuigen boven het veld. Kort voor de rust evenwel plaatste aanvoerder Jasper van den Boer een net buiten het strafschopgebied toegekende vrije trap loepzuiver over de muur (1-2).

Wie dacht dat de ploeg van trainer Roel den Hartog een beetje vrijer ging spelen, kwam bedrogen uit. Keeper Bob Jalhay moest enkele keren zijn talenten tonen op venijnige schoten op de Blauw-Zwartgoal. Het missen van kansen ging gewoon door. Het moest dit weekeinde van de vrije trappen komen want in de 70e minuut mocht Bas Conradi aanleggen en voor de verandering schoot hij de bal eens niet met zijn beroemde effect-curve, maar gewoon knalhard rechtuit in de goal (1-3).

De verdediging van UVS wilde warempel opnieuw een handje helpen, maar de knalharde terugspeelbal spatte op de lat boven de verbouwereerde UVS-keeper uiteen. Kort voor tijd kon UVS zelfs nog een uit buitenspelpositie ontstane kans verzilveren, waardoor de 2-3 op het niet in werking zijnde scorebord kwam.

Een wedstrijd om snel te vergeten, gelukkig zijn de punten van de overwinning binnen.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartUVSWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top