Skip to content

Alfa Romeo Tipo 33/2 Stradale op tentoonstelling Stijliconen

24 april 20132 minute read

Wassenaar – Het Louwman Museum in Den Haag toont vanaf 27 april 2013 op de tentoonstelling ‘Stijliconen, Passione per il Design Italiano’ de Alfa Romeo 33 Stradale. De in 1967 door Franco Scaglione ontworpen Alfa Romeo heeft een topsnelheid van 260 km/u en is daarmee lange tijd de snelste in serie geproduceerde Alfa Romeo geweest. Door zijn techniek, prestaties en uiterlijke schoonheid wordt de Tipo 33/2 Stradale door veel kenners beschouwd als de meest begeerlijke Alfa Romeo.

De Alfa Romeo Tipo 33/2 Stradale wordt toegevoegd aan vijftien andere Alfa Romeo’s van vermaarde Italiaanse carrosseriebouwers, waaronder Touring, Pininfarina, Bertone en Zagato. De auto’s vormen een prachtig overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen van deze designhuizen.

De vaak oogverblindende carrosserieën van Alfa Romeo zijn vormgegeven door de meest begenadigde Italiaanse ontwerpers. Vele jaren speelden de carrosseriebouwers een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces van Alfa Romeo. Zij moesten rekening houden met de steeds strengere eisen op het gebied van producttechnologie. Dat dit niet ten koste ging van hun werk en creativiteit is te zien op deze overzichtstentoonstelling.

De overzichtstentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) ter gelegenheid van de viering van haar 35-jarige bestaan en met medewerking van Alfa Romeo.

Louwman Museum
De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p., kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Tel.: +31 (0)70 – 304 7373
Fax.: +31 (0)70 – 383 5587
www.louwmanmuseum.nl

Tags

Alfa RomeoLouwmanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top