Skip to content

Orgelklanken zonder orgel in Bibliotheek Wassenaar

24 april 20132 minute read

Wassenaar – Bibliotheek Wassenaar organiseert elke tweede zaterdag van de maand een lunchconcert i.s.m. het Koninklijk Conservatorium Den Haag (m.u.v. juli, augustus en september). Deze concerten zijn gratis te bezoeken en vinden plaats in de filmzaal van 12.30 – 13.30 u. Op 11 mei kunt u luisteren naar “orgelklanken zonder orgel”, verzorgd door twee enthousiaste meiden.

Elisa van Kesteren (21) en Tara Diepeveen (21) studeren klassiek accordeon bij An Raskin aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij zitten nu in het derde jaar van de bachelor opleiding, die drie jaar geleden nieuw is opgericht. Een vast examen onderdeel, is het geven van een recital. Naar aanleiding hiervan is dus ook dit try-out concertje.

Tara komt uit Alkmaar en is begonnen met accordeon spelen rond haar negende. Elisa komt uit Leeuwarden en is begonnen toen zij acht was. Allebei bespelen zij de knopaccordeon. Veel mensen weten niet hoe veelzijdig het instrument is. Elisa en Tara laten horen wat er allemaal mogelijk is op de moderne concertaccordeon. Zowel 20ste-eeuwse muziek als Bach passeren de revue. Er klinkt originele accordeonliteratuur, maar ook transcripties. En er worden zowel solowerken als een duowerk gespeeld. Een gevarieerd programma dus.

Programma:
− Toccata en fuga in d mineur –
J.S Bach
− Delen uit Wintersketches –
A. Kusyakov
− Views from a Dutch train –
J. ter Veldhuis
− Deel I, II en III uit Et Exspecto –
S. Gubaidulina.
– Eurasian Tango, 1 –
Ayuo Takahashi
− Cappriccio –
A. Repnikow

Tags

LunchconcertOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top