Skip to content

Concert in SWZ Sophieke 12 mei 2013

25 april 20133 minute read

Wassenaar – Op zondag 12 mei 2013, om 14.30 uur, vindt in SWZ Sophieke, v. Zuylen v. Nijeveltstr. 313 te Wassenaar een concert plaats, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd.

Het ensemble Deshima Trio, bestaande uit Asako Ogawa – viool, Gideon Nelissen – viool, Natsuko Tamaru – piano, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met werken van o.a. J. Strauss, L. Delibes, A. Vivaldi en A. Piazzolla. Het programma duurt 2 maal 30 minuten.

Stichting Muziek In Huis (MiH) verzorgt sinds 1999 klassieke kamermuziekconcerten op de podia van zorgcentra met ambitieuze, veelal jonge professionele kamermusici die ook op de reguliere concertpodia actief zijn. Een honderdtal streng geselecteerde musici gaan jaarlijks op pad om de Muziek in Huis concerten te verzorgen. In 2012 telde de stichting ruim 30.000 (!) luisteraars op haar concerten. Een grote groep luisteraars zou zonder de stichting niet meer naar concerten kunnen gaan.

Medio 2012 gaf Muziek in Huis haar 6.000-ste concert. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door SWZ, Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK, Prins Bernhard Cultuurfonds, Adri en Greet Bos de Jong Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donateurs.

Eind 2012 is Muziek in Huis als nummer 16 geëindigd van de Trouw Goede Doelen Top-50 en zelfs als 3e in de Trouw Goede Doelen Top-5 Gezondheidszorg. De lijst die voor de derde keer verschijnt, is gebaseerd op onderzoek naar de structuur van de organisaties. Van goed opgezette goede doelen is de verwachting dat zij beter presteren. Het onderzoeksmodel is ontwikkeld door de Erasmus Universiteit en de analyse van de goede doelen is uitgevoerd door Kennisbank Filantropie.

Over de musici: Het Deshima Trio bestaat uit twee violisten en een pianiste. Asako Ogawa (viool), Gideon Nelissen (viool) en Natsuko Tamaru (piano). De naam “Deshima” is afkomstig van het eiland Deshima in Japan, 400 jaar geleden heeft hier heeft voor het eerst handel plaatsgevonden tussen Japan en Nederland. Na 400 jaar, zijn twee Japanse en een Nederlandse musicus bij elkaar gekomen om muziek voor u te maken. Het Deshima Trio treedt al enkele jaren succesvol op met klassieke en moderne kamermuziek in Nederland. Ze zijn geselecteerd om te spelen in diverse concertseries en festivals. Het Deshima Trio heeft een gevarieerd repertoire van barok tot en met Tango muziek. De muziek wordt door het trio zelf gearrangeerd en zij spelen in verschillende combinaties, viool duo, piano & viool en als trio.

Vrije toegang. Prijs voor koffie/thee in de pauze bij dit arrangement bedraagt € 3,00. Heeft u vervoer nodig, dan kunt u contact opnemen met de receptie van SWZ Willibrord, tel. 070 5123 200.

Meer informatie over Stichting Muziek in Huis, haar musici en de volledige concertagenda vindt u op www.muziekinhuis.nl of www.smih.nl.

Tags

SophiekeSWZWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top