Skip to content

1e poldercross in Wassenaar bij stichting Spelenderwijs is VOL

29 april 20133 minute read

Wassenaar – De stichting Spelenderwijs Wassenaar, bekend van de Wassenaarse sport- en speldagen, organiseert op vrijdagavond 5 juli de eerste Wassenaarse poldercross. Wie wordt de eerste winnaar van dit superevenement in de Wassenaarse polder bij boerderij den Hollander??

Sponsors bij de poldercross
Al een aantal maanden is het bestuur van Spelenderwijs bezig met de organisatie van een poldercross in Wassenaar. Een enthousiaste groep heeft al vele ideeën besproken en ziet het helemaal zitten om een mooi en spectaculair parcours te maken. “Wat in Katwijk, Oegstgeest, Warmond en Stompwijk kan, kan ook in Wassenaar” is het motto. Natuurlijk is al een aantal natte sloten met veel bagger uitgezocht om er een groot feest van te maken. En de vraag zal zijn wie de eerste Wassenaarder wordt die over de finish gaat. Ook is een aantal sponsors gevonden: C 1000 doet mee en helpt de cateringploeg bij dit grote evenement, maar ook v.d.Dool doet mee met containers, Luciano zorgt voor een lekker ijsje en natuurlijk de boerderij van Den Hollander waar alles plaats vindt.

Locatie boerderij den Hollander
Na de goede contacten met Arnold den Hollander was een mooie en goede locatie snel gevonden. Ook bij de sport- en speldagen bleken er vele mogelijkheden bij zijn boerderij te zijn; de stuiters (kinderen van groep 5 en 6) hebben in 2012 een volle dag genoten in de polder en de sloten.

Start op 5 juli om 18.15 uur
Op vrijdag 5 juli gaat dan het eerste startschot plaatsvinden; niet zomaar een schot maar met veel spektakel en heel bijzonder, dat staat al vast!! Om 18.15 uur start de jeugd vanaf 9 jaar, waarna om 19.00 uur de oudere jeugd en de volwassenen zullen starten aan hun cross. Uiteraard wordt op de locatie gezorgd voor kleedruimtes, mogelijkheid tot parkeren, en er is de mogelijkheid tot het kopen van een hapje en drankje. Een cateringploeg is al volop bezig met de inkopen en wat dacht u van een lekker broodje worst na afloop van de cross. Ook voor het publiek is er een lekkere kop koffie, onder het genot van veel spektakel en een muziekje. Het parcours wordt ook zo gemaakt dat u de lopers veel zult kunnen zien.

Inschrijving gesloten: 200 deelnemers!!!
De stichting Spelenderwijs wil deze eerste poldercross kleinschalig beginnen en hanteert een “vol is vol” principe. De inschrijving startte op 2 maart en op dit moment (binnen 2 maanden) zijn er 200 deelnemers en is inschrijven niet meer mogelijk. De eerste poldercross in Wassenaar is vol!!!

Informatie
Wilt u verdere informatie over deze poldercross? Kijk dan op de site van de stichting Spelenderwijs, naar de link van de poldercross. U kunt ook bellen met John Schrader, bestuurslid Spelenderwijs, tel.070-5176236; ook bij verdere vragen kunt u met hem bellen.

Tags

PoldercrossSpelenderwijsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top