Skip to content

Koninklijke-wieltjes-optocht op de Jozefschool

29 april 20132 minute read

Wassenaar – Het was afgelopen vrijdag ‘Oranje-Boven’ op de St. Jozefschool, waar alle kinderen gehuld in de T-shirts van de Koningsspelen met elkaar genoten van allerlei sportieve activiteiten. Het regenachtige weer kon de pret niet drukken.

De kinderen werden bij aankomst op school al verrast door een bezoek van onze eigen koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Maxima. Na het gezonde ontbijt werd er, onder leiding van het echte en het plaatsvervangende koningspaar, gezamenlijk afgetrapt met het lied ‘Bewegen is gezond’. Het lied werd enthousiast meegezongen en meegedanst.

De onderbouw werd vervolgens getrakteerd op een ‘Oranje Kermis’. Wedstrijdjes was-ophangen en ravijn-oversteken; water-dragen en steltlopen; kegelen en hoelahoep. De vele enthousiaste ouders hielpen bij bewegingsspelletjes door de hele school. Voor de bovenbouw was een zeskamp opgezet, warm en droog in de gymzaal. Daar leidden de hulpouders al even enthousiast het zaklopen, touwtrekken en zeilspringen. Activiteiten waarbij goed samenwerken loonde.

Als klap op de vuurpijl hadden alle kinderen een attribuut op wieltjes versierd en zichzelf uitgedost in rood-wit-blauw-oranje voor de ‘Koninklijke-wieltjes-optocht’. De route door de wijk eindigde op een door de ouders van de ouderraad geheel versierde Groeneveltlaan, die voor de gelegenheid was afgezet. De kinderen reden rond op skeelers, fietsen, steps en skateboards, maar ook boodschappenkarretjes, poppenwagens en kruiwagens waren er te zien. Het was moeilijk beslissen wie de prijs voor de mooiste en origineelste wieltjes had verdiend. Met een lekker ijsje werd een vrolijke, geslaagde dag ter gelegenheid van de troonswisseling afgesloten en de meivakantie ingeluid.

Tags

JozefschoolKoningsspelenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top