Skip to content

Film Wassenaarse producente Jamillah van der Hulst wint internationale prijs

30 april 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend won de Nederlandse speelfilm ‘Lilet Never Happened’ in Noorwegen de prijs voor beste jongerenfilm 12+ op het Kristiansand International Children’s Film Festival. De Wassenaarse Jamillah van der Hulst is mede-producente van deze film.

Lilet Never Happened is een internationale speelfilm over een onaangepast Filippijns-Amerikaans straatmeisje, genaamd Lilet, dat de bekendste kinderprostituee van Manila wordt. Sociaal werkster Claire (gespeeld door Johanna ter Steege) probeert het meisje wanhopig uit de seksindustrie te halen, maar haar pogingen stranden keer op keer. Hoewel Lilet genoeg kansen krijgt om eruit te stappen kiest ze, in al haar weerbarstigheid, de moeilijkste weg.

De jury, die bestond uit jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, waren geraakt door het prachtig acteerspel van het heldhaftige meisje en prees de moed van de acteurs en regisseur om deze belangrijke film te maken.

‘We zijn trots op deze mooie prijs en het is geweldig om te zien dat Lilet Never Happened jongeren aanspreekt. De film moest het in de competitie opnemen tegen films met een budget 10 keer hoger dan Lilet. Na 3 jaar knokken om de film af te krijgen, waarin we zelfs 3 maal onze opnames moesten stilleggen, zijn we nu extra blij dat onze tomeloze passie en inzet met een internationale prijs wordt beloond’, aldus de regisseur van de film, Jacco Groen.

De film draait op dit moment nog steeds in de Nederlandse bioscoop. De regisseur Jacco Groen en producente Jamillah van der Hulst zijn vaak aanwezig bij voorstellingen voor een Q&A na afloop.

Lilet Never Happened werd tot nu toe al geselecteerd voor meerdere internationale film festivals waar het volle zalen trok en zeer positieve reacties kreeg van de bezoekers. Zo was de film te zien op het Nederlandse Film Festival (Gouden Kalf Competitie), Warsaw International Film Festival (International Competition), International Film Festival India (International Competition), Regiofun Fest (Must see film), Tallinn Black Nights Film Festival (Just Film), Kristiansand International Children’s Film Festival en het Kochi International Film Festival. De komende maanden is Lilet Never Happened in ieder geval nog op 5 andere internationale Film Festivals te zien.

De film zal op 15 (19.30 uur), 21 (14.00 uur) en 27 (20.00 uur) mei te zien zijn in de Wassenaarse Bibliotheek. Op 15 mei zal Jamillah aanwezig zijn om vragen te beantwoorden na afloop van de voorstelling.

Kaarten zijn te bestellen via de volgende link:
http://www.obvw.nl/filmhuis-wassenaar/87-filmprogramma/1189-lilet-never-happened

Tags

FilmLilet Never HappenedWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top