Skip to content

Yvonne Keuls en Pax Gritter in een bijzonder 5 mei programma

1 mei 20132 minute read

Wassenaar – Yvonne Keuls was 8 jaar oud toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Net gearriveerd uit Indië, maakte ze de meidagen mee in Den Haag. Met haar familie moest ze het huis verlaten voor de bouw van de Atlanticwall. V-1’s en V-2’s raasden over haar hoofd heen.

Ze was getuige van de razzia’s en het bombardement op het Bezuidenhout. Ze overleefde te nauwer nood de Hongerwinter en de hongertochten naar het Westland. Tenslotte maakte ze de bevrijding mee, glorieus juichend op een tank door de Javastraat en de Laan van Meerdervoort: de intocht van de Geallieerden in Den Haag. Over al deze emotionele en historische zaken heeft Yvonne verhalen geschreven,die zij op Bevrijdingsdag 5 mei zal voorlezen.

Pax Gritter is op een andere wijze voor het leven aan de oorlog verbonden. Haar ouders zaten in het verzet. Haar vader werd begin 1944 opgepakt en naar KZ Sachsenhausen afgevoerd waar hij in 1945 is vermoord. Haar zwangere,joodse moeder kon onderduiken bij de buurvrouw. Bij haar werd Pax geboren. De naam Pax betekent Vrede. Pax Gritter is de muzikale keuze van Yvonne Keuls. Ze zingt o.a Sefardische en Jiddische volksliedjes en begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar.

Deze bijzonder 5 mei voorstelling begint om half drie. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen, waarna met een gezamenlijk drankje de middag wordt afgesloten.
Entree: € 12,50 / CJP,HOF, 65+ € 10,50 / Ooievaarspas € 6,25

Voor meer informatie en reserveringen www.diamanttheater.nl

Tags

Den HaagPax GritterYvonne Keuls
Gerelateerde artikelen
Back To Top