Skip to content

Geen Boudewijn Büchstraat in Wassenaar

3 mei 201343 second read

Wassenaar – We krijgen geen Boudewijn Büchstraat in Wassenaar. Dit heeft de gemeente besloten na de reële bezwaren van de ondernemers aan de Rijnsburgpassage, de straat die omgedoopt zou gaan worden tot Boudewijn Büchstraat.

Kosten winkeliers
De winkeliers aan de Rijnsburgpassage zouden tegen kosten aanlopen door de adreswijziging denk aan visitekaartjes, briefpapier en dergelijke waar het adres op staat. Bovendien hechten de winkeliers veel waarde aan de naam Rijnsburgpassage omdat deze naam wel bekend is in Wassenaar.

Bibliotheek
Nu komt er al alternatief het Boudewijn Büchplein in de Bibliotheek. De gemeente heeft nog wel gezocht naar andere straten die ze de naam van Büch konden geven maar ze wilden toch graag een link met de bieb. Vandaar dat gekozen is om een ruimte in de bieb naar Büch te vernoemen. Nabestaanden van de schrijver en programmamaker kunnen zich in het voorstel vinden.

Tags

Boudewijn BüchStraatWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top