Skip to content

Zaterdag 11 mei 2013: Molendag

3 mei 20132 minute read

Wassenaar – Het is al vele jaren een goed gebruik om op de tweede zaterdag van de maand mei extra aandacht aan molens te besteden. In ons dorp wil dat zeggen dat de korenmolen Windlust op die dag van 11.00 uur tot 17.00 uur voor publiek geopend is.

Bij voldoende wind wordt er echt gemalen en mocht dat niet het geval zijn, het weer is onberekenbaar zoals u weet, dan is zo’n bezoek aan de molen wel degelijk de moeite waard. De molenaars kunnen u het een en ander vertellen over de geschiedenis van deze molen en over molens in het algemeen. Maar er is meer. Dit jaar worden er rond de molen enkele voorstellingen gegeven.

Vier acteurs van het Molentheater komen enkele korte voorstellingen geven. Deze voorstellingen zijn geënt op de Landjuwelen die door de Redenrijkers in de late Middeleeuwen gehouden werden. Het gaat dan om een wedstrijd in dichten, wie kon de mooiste gedichten schrijven? In dit geval gaat het om een simpel verhaal, waarbij min of meer bekende gedichten in liedvorm ten gehore worden gebracht. De molenaar en zijn vrouw spelen hier uiteraard ook een rol in. Kortom, zeker de moeite waard om te komen kijken en luisteren.

Enkele gegevens met betrekking tot die voorstellingen:
Het gaat om 3 voorstellingen, om 14.00 uur, om 15.00 uur en om 16.00 uur. Bij redelijk weer voor de ingang van de molen en zo nodig in de molen op de tweede zolder. Zo’n voorstelling duurt ongeveer 20 minuten. U kunt dan blijven staan, maar er wordt ook voor stoelen gezorgd.

Kosten
€ 5,- ( Voor kinderen tot en met 12 jaar en ouderen vanaf 65 jaar : € 3,-)

Wie weet zien we mekaar op die dag op de molen.

Namens de molenaars,

Carl Doeke Eisma

Tags

MolendagWassenaarWindlust
Gerelateerde artikelen
Back To Top