Skip to content

Bibliotheken lanceren 200 luisterboeken

5 mei 20132 minute read

Wassenaar – De Bibliotheek heeft een nieuwe app waarmee je offline luisterboeken kunt beluisteren. Op dit moment is deze alleen voor iPhone en iPad-gebruikers beschikbaar via de iTunes Store. Binnenkort komt er ook een Android-versie via Google Play. De app is gratis te downloaden en verscheen in de Week van het Luisterboek.

De LuisterBieb-app is geschikt voor alle momenten waarbij je mobiel bent, zoals in de trein, auto, tijdens het sporten, tuinieren en koken. Kortom: vaak momenten waarop handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Tevens is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. Onder het motto ‘luister je lijst’ kan het ook een stimulans zijn voor scholieren om hun boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren.

In de eerste fase komen er ongeveer 200 titels beschikbaar, nieuw en klassiek, fictie en non-fictie. Van ‘Oorlogsverslaggeving van levensbelang’ door Arnold Karskens, ‘Het zijn net mensen’ door Joris Luyendijk, colleges van Maarten van Rossem, Lieve Joris en Bas Haring tot ‘Dik Trom’ van C. Joh. Kieviet, ‘De drie Musketiers’ van Alexandre Dumas, ‘20.000 mijlen onder zee’ van Jules Verne en ‘De boeken der kleine zielen’ van Louis Couperus.

De eerste uitbreiding komt na de zomer: er worden dan ongeveer 500 rechtendragende luisterboeken toegevoegd, waaronder bestsellers. Deze titels zijn alleen voor bibliotheekleden te beluisteren, voor de gebruikelijke periode van drie weken. Rechtenvrije luisterboeken en colleges blijven gratis en zonder beperkingen voor iedereen beschikbaar.
De LuisterBieb-app zal aan de Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC+) worden gekoppeld. De NBC+ ontsluit de gehele collectie (boeken, tijdschriften, e-books, games, cd’s, dvd’s, etc.) van de openbare bibliotheken en Koninklijke Bibliotheek.

Tags

AppOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top