Skip to content

Huisartsenpost Bronovo

7 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op 2 april jl is deze huisartsenpost gesloten. Beslissing van de zorgverzekeraar. Motief: het aanbod in Haaglanden is toereikend: Anthoniushove, Westeinde, Leijenburg. Onze collega’s van het CDA maken zich zorgen. Is dat terecht? Dat is nog maar de vraag.

WatWassenaarWil komt in actie indien door het sluiten van de huisartsenpost bij Bronovo de noodzakelijke hulp niet meer geboden zou kunnen worden. Het gaat dan om spoedeisende hulp en hulp van een huisarts in avond, nacht en weekend.

De spoedeisende hulp blijft Bronovo bieden zoals we dat gewend zijn. Voorbeeld: een ongeluk overkomt je en acute medische zorg is nodig. Je belt de ambulance of je laat je door een familielid, al dan niet met taxi, naar de eerste hulppost in het ziekenhuis brengen. Die voorziening is en blijft aanwezig. Dus ter plaatse blijft 24 uur medische hulp gegarandeerd. Ook in Bronovo.

Dan in het geval bijvoorbeeld een van je kinderen of je partner ‘s nachts of in het weekend onverwacht ernstig ziek wordt. Je hebt dringend behoefte aan het oordeel van de huisarts. In dat geval bel je het telefoonnummer van je eigen huisarts en je wordt automatisch doorgeschakeld naar de huisartsenservice. Die ‘post’ is altijd bezet door een gekwalificeerde arts. Deze vormt zich – telefonisch – een oordeel en bepaalt op basis daarvan wat nodig is: ‘we komen naar u toe – of – ga naar een nabij gelegen huisartsenpost’. Voor Wassenaarders is dat na 2 april jl Anthoniushove. Qua afstand maakt dat geen verschil met de post bij Bronovo. (in zeer ernstige situatie altijd 112 bellen).

Omdat er negatieve geluiden te horen waren over het sluiten van de huisartsenpost bij Bronovo geven wij de nodige informatie over dit zorgaanbod. Publieksvoorlichting is niet direct onze taak maar WatWassenaarWil levert waar nodig graag een aanvullende bijdrage. WatWassenaarWil: een partij met Passie voor Wassenaar!

Dorine Nieuwzwaag
lid fractie van WatWassenaarWil

Tags

HuisartsenpostWassenaarWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top