Skip to content

The Gents in Dorpskerk Voorschoten

7 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 24 mei 2013 treedt Vocaal Ensemble The Gents op in de Dorpskerk van Voorschoten. Op het programma staan meerdere nummers van The Beatles, maar ook liederen van Duruflé en Piazolla. The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap dat in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven in de internationale muziekwereld. De groep jonge zangers wordt geroemd vanwege de bijzondere klank en de weergaloze interpretatie van het uiteenlopende vocale repertoire.

Of het nu gaat om religieuze muziek uit de Renaissance, romantische Engelse muziek, arrangementen van eigentijdse jazz en popsongs of speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk, de concerten van The Gents zijn steevast een belevenis. De basis voor de kwaliteit en de professionaliteit van The Gents werd gelegd binnen het Roder Jongenskoor. Dirigent Peter Dijkstra bracht de groep in 1999 bij elkaar en was artistiek leider en dirigent tot 2007. Vanaf medio 2008 staan The Gents onder leiding van dirigent Béni Csillag.

Ook internationaal worden de unieke kwaliteiten van The Gents gewaardeerd: Zo traden The Gents op in: Japan, Canada, Duitsland, Zweden, België, Engeland en Spanje. In april 2005 waren The Gents op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Japan, waar zij de Nederlandse dag op de wereldtentoonstelling opluisterden. Prins Willem Alexander en prinses Maxima bevonden zich in het enthousiaste gehoor. Bij Channel Classics zijn inmiddels zes CD’s van The Gents verschenen. In november 2011 namen The Gents een CD op met werken van George Gershwin in samenwerking met sopraan Johannette Zomer en het Haags Saxofoonkwartet.

Tags

DorpskerkThe GentsVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top