Skip to content

Wassenaar feliciteert Ommen als Wandelgemeente van 2013

8 mei 20132 minute read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar feliciteert de gemeente Ommen met haar benoeming tot Wandelgemeente van het jaar 2013. Bij de jaarlijkse verkiezing nam Wassenaar de eervolle derde plaats in. Naast Ommen en Wassenaar was de gemeente Midden Drenthe genomineerd.

‘Voor Wassenaar was het een eer om als dorp in de randstad, genomineerd te worden naast twee prachtige gemeenten in het landelijk gebied in het noordoosten van ons land. We zijn er trots op dat wij wandelaars een vergelijkbare oase van rust en groen kunnen bieden, midden in de drukke randstad,’ aldus wethouder Leendert de Lange (ruimtelijk beleid en economische zaken).

Speciale wandelroute
De jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door ‘Te voet’, de wandelkrant van Nederland. Om kans te maken op de titel Wandelgemeente van het Jaar heeft de gemeente een speciale wandelroute ingediend. Tijdens deze wandeling kunnen wandelaars genieten van het gevarieerde Wassenaarse landschap met de vele buitenplaatsen, villa’s en boerderijen, de bossen en weilanden. Ook voert de wandeling door het uitgestrekte duingebied met in de verte het strand en de zee. Dit alles binnen een route van 15 km.

Duin Horst & Weide
De gemeente Wassenaar is, samen met buurgemeenten Voorschoten en Leidschendam-Voorburg, bewaker van het landelijke gebied dat de kust met het groene hart verbindt: Duin Horst & Weide. Om dit unieke gebied in de Randstad te beschermen sloten deze gemeenten het Pact van Duivenvoorde. De wandelroute voert door het Wassenaarse gedeelte van dit gebied.

De wandelroute is te downloaden via www.wassenaar.nl/wandelroutes.

Tags

OmmenWandelgemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top