Skip to content

Feestelijke heropening Wereldwinkel Wassenaar “Een wereld van verschil”

11 mei 20132 minute read

Wassenaar – “Een wereld van verschil”. Met deze woorden opende Wethouder Fatma Koser Kaya op 11 mei jl. de vernieuwde Wereldwinkel aan de Rijnsburgpassage 8. Zij onthulde samen met voorzitter Joan Poustochkine het nieuwe logo op de gevel.

Ëen wereld van verschil, niet alleen voor wat betreft de winkel, maar natuurlijk ook de filosofie van fair trade. Daarmee maken we immers een “verschil” voor de producenten in de derde wereld landen waar de artikelen in de Wereldwinkel vandaan komen. Van Thailand tot Bolivia, van Sri Lanka tot Zimbabwe. En nog veel meer landen!

Mevrouw Koser Kaya refereerde aan het gedicht “De Wereld” van Toon Hermans. De essentie ervan is dat er naast ellende ook heel veel mooie dingen om ons heen te zien zijn. “En mensen die zeggen ‘Ik vind je lief”. Dat gebeurt eigenlijk dagelijks in deze winkel tegen al die producenten in de derde wereld, die een beter bestaan proberen op te bouwen. Als iedereen die hier vandaag – en volgende week en daarna – hier is iets koopt, levert dat weer een mooie bijdrage!”

Joan Poustochkine zette de vrijwilligers nog eens in het zonnetje. Niet alleen de ploeg die bij de verbouwing heeft geholpen, maar ook alle overige medewerkers, die het nieuwe concept met enthousiasme hebben ontvangen. “Het was een week van hard werken, maar het resultaat mag er zijn. We hopen dat nóg meer Wassenaarders – jong en oud – de winkel als dé cadeauwinkel gaan ontdekken. We hebben regelmatig nieuwe – en op westerse smaak afgestemde – artikelen. Dus het blijft altijd weer een verrassing. En natuurlijk is het een goede zaak om op deze manier ook onze medemensen in minder bedeelde werelddelen een handje te helpen. Voor de artikelen die wij verkopen, ontvangen de producenten immers een eerlijke prijs. Zo krijgen zij een kans op betere leefomstandigheden en dus een beter bestaan.”

Als verrassing ontving Cor Noordover de “Gouden Klusprijs”, die voor deze gelegenheid speciaal in het leven was geroepen.

Tags

HeropeningWassenaarWereldwinkel
Gerelateerde artikelen
Back To Top