Skip to content

Succesvolle eerste ‘Enjoy The Ride’ voor P.V. Koningin Emma

11 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2013 heeft de Wassenaarse rijvereniging P.V. Koningin Emma een succesvolle eerste ‘Enjoy The Ride’ door de Wassenaarse duinen en over het strand georganiseerd.

Met ideale weersomstandigheden -wat regen de dag ervoor tegen het stof en een zonnetje op de dag zelf- konden de 24 deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van het land, genieten van ons prachtige landschap d.m.v. een vooraf uitgezette duin- en strandrit. Het grasveld bij het marktplein de Berkhei was in alle vroegte al door het bestuur van P.V. Koningin Emma omgetoverd tot luxe parkeerterrein met diverse faciliteiten zoals vers water en hooi voor de paarden. Ook was er een dierenarts aanwezig, waardoor men de paarden vrijblijvend voorafgaand aan de route kon laten keuren. Bij aankomst konden de deelnemers zich melden bij het secretariaat, wat zich voor deze gelegenheid gevestigd had in Paviljoen Zonnehof. Naast een uitgebreide routekaart en startnummer ontving iedere deelnemer een rugzakje met daarin een uitgebreid lunchpakket en twee consumptiebonnen voor gebruik in het paviljoen.

De uitgezette route liep vanaf marktplein de Berkhei in Wassenaar via de klip richting de Wassenaarse slag. Eenmaal op het strand aangekomen hadden de ruiters de keuze om of eerst nog naar Katwijk op en neer te rijden of direct richting Scheveningen te gaan. Eenmaal daar aangekomen werd er gekeerd en volgde de route weer huiswaarts. De route was gemarkeerd met vele tientallen gekleurde linten en bij alle wegoversteken stonden vrijwilligers in opvallende hesjes om de oversteek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Als extraatje stond er op het strand een fotograaf, zodat alle deelnemers deze prachtige dag konden laten vereeuwigen. De foto’s zullen op de website van de vereniging worden geplaatst (www.koningin-emma.nl). Ter afsluiting op het deelnemersveld fungeerden twee P.V. Koningin Emma-leden te paard -waaronder de voorzitter- als ‘bezempaarden’.

De reacties van de deelnemers na afloop van de route waren lovend. Men had genoten tijdens de route en het strand bleek voor een ieder geweldig. Enkele deelnemers hadden daarbij nog het extra geluk om ‘onze eigen’ Prinses Beatrix te paard te ontmoeten. Men was zeer positief over de organisatie van het al, wat voor P.V. Koningin Emma dan ook een reden is om van deze rit een jaarlijks gebruik te willen gaan maken. Er wordt al gedacht aan uitbreiding van de route en de mogelijkheid om ook een route voor menners aan te bieden.

Tags

Koningin EmmaPaardrijdenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top