Skip to content

Ingezonden: Bestuurlijke kwaliteit in Wassenaar (2)

12 mei 20132 minute read

Wassenaar – Gelet op het aantal grote onjuistheden die in de ingezonden brief van Wiel Peters van vorige week op deze website lijkt het mij noodzakelijk om een en ander even recht te zetten.

De heer Peters is kennelijk geen VVD-lid. Anders had hij op 24 april de ledenvergadering in Warenar kunnen bezoeken waarop de voorlopige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 aan de orde was.

Deze voorlopige lijst bevat nog geen voorkeursvolgorde maar is alfabetisch op achternaam gerangschikt. De ledenvergadering heeft beslist dat kandidaten maximaal twee volle termijnen in de gemeenteraad kunnen zitten. Dit betekent dat de vernieuwing van de VVD-fractie vanzelf gaat plaatsvinden. De oud-wethouders en oud-fractievoorzitter waar de heer Peters op doelt komen op deze lijst dan ook niet voor.

Als de heer Peters lid zou zijn, dan zou hij ook in juli de ledenvergadering mogen bezoeken waar de lijsttrekker wordt gekozen. In een ledenvergadering eind september stellen wij het verkiezingsprogramma vast en in november de definitieve kandidatenlijst. De voorkeursvolgorde wordt ook door de ledenvergadering bepaald. Zo gaat dat in een democratische volkspartij.

Op 19 maart 2014 kiezen we een nieuwe gemeenteraad. Wij hopen natuurlijk dat alle inwoners met Passie voor Wassenaar hun stem dan geven aan één van de VVD-kandidaten!

Jan Gieskes
voorzitter VVD afdeling Wassenaar

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

KwaliteitVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top