Ga naar hoofdinhoud

Jaarrekening 2012 op 10 juni behandeld

13 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op 10 juni behandelt de gemeenteraad Wassenaar de jaarrekening 2012. Er zijn in 2012 goede resultaten bereikt zoals de ambtelijke samenwerking tussen Wassenaar en Voorschoten, de bouw van het early childhood center van de American School of The Hague en de opening van fietstunnel Den Deijl die dagelijks de veiligheid van 800 middelbare scholieren borgt.

Als gevolg van de extra kosten die het project ‘Herinrichting Den Deijl’ met zich heeft gebracht alsmede door tekorten die hun oorzaak voornamelijk vinden in het economisch tij door verminderde opbrengsten voor diverse leges, heffingen en rechten, wordt 2012 afgesloten met een tekort. Doordat destijds, zoals bekend, project herinrichting Den Deijl niet aan de Europese aanbestedingsregels heeft voldaan, heeft de accountant een specifieke beperking opgelegd van de rechtmatigheid.

“Het is spijtig dat de jaarrekening 2012 in Wassenaar met een negatief saldo sluit. De reserve is voldoende om het tekort te kunnen opvangen. Er wordt nu hard gewerkt aan de Kadernota om de begroting voor 2014 weer sluitend te krijgen, waarbij met name de uitgaven zullen moeten worden teruggedrongen”, aldus wethouder Beimers van Financiën.

De programmarekening, accountantsverklaring en het rapport van bevindingen kunt u downloaden via de website www.wassenaar.nl. Ook liggen ze ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor.

Tags

GemeenteJaarrekeningWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top