Skip to content

Uitreiking titel “Fairtradegemeente” 23 mei en 25 mei

13 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op donderdag 23 mei zal om 18.30 uur tijdens de opening van het culinaire festival “Eten bij de Burgemeester” de titel “Fairtradegemeente” worden uitgereikt aan de burgemeester Hoekema.

Deze overhandiging wordt gedaan door de Jacobine Geel , voorzitter van de landelijke jury, en Hedwig Smits, voorzitter Stichting Fairtrade Wassenaar, aan de burgemeester Jan Hoekema.

De titeluitreiking zal worden voorafgegaan door het onthullen van een bord aan de gemeentegrens bij de Papeweg om 17.00 uur waarop “Fairtradegemeente” vermeld staat. Deze borden zullen bij vijf toegangswegen van Wassenaar komen. De onthulling zal gebeuren door de wethouder Fatma Koşer Kaya en voormalig wethouder Fred Sanders. Fred Sanders heeft zich tijdens zijn wethouderschap concreet ingezet om deze titel voor de gemeente Wassenaar te verkrijgen. Eveneens zal burgemeester Jan Hoekema deze onthulling bijwonen, de juryvoorzitter Jacobine Geel en voorzitter Hedwig Smits.

Fairtradebananen door de Langstraat..
Op zaterdag 25 mei a.s. zal er een stoet met fairtrade bananen door de Langstraat gaan. Het zijn studenten van de Amerikaanse School en het Adelbert College uit Wassenaar. Zij zullen flyers en fairtrade chocolade uitdelen. Dit om te vieren dat Wassenaar de titel “Fairtradegemeente” heeft gekregen. Fairtrade bananen zijn gemerkt met het Max Havelaar label. Deze bananen zijn geteeld door boeren die een eerlijk salaris krijgen.

De bananen zullen het winkelend publiek in de Langstraat informeren over Fairtrade, de fairtrade producten in de winkels en waarom de gemeente Wassenaar de fairtrade titel heeft gekregen. Het wordt een groot feest in het dorp. Trommelaars met afrikaanse Djembe’s zullen met percussie de bananen begeleiden. De elektrische ‘veeg’auto van de buitendienst van de Gemeente zal versierd worden en voorop rijden in de feestelijke stoet. Ook wethouder Fatma Koşer Kaya zal even met de feestelijke stoet meelopen.

Programma:

23 mei
09.00 uur: Fairtrade chocolaatjes worden in de bedrijfsrestaurants gelegd voor de ambtenaren en overige personeel in het gemeentekantoor in Wassenaar en Voorschoten en de Raadhuis de Paauw. De vlag van Fairtradegemeente wordt gehesen bij Raadhuis “De Paauw”.
17.00 uur: Papeweg: onthulling bord”Fairtradegemeente” door mevr. Fatma Koşer Kaya en dhr. Fred Sanders;
18.30 uur: Uitreiking titel Fairtradegemeente door mevr. Jacobine Geel en Hedwig Smits aan burgemeester Jan Hoekema;

25 mei
12.00 uur/ 16.00 uur: Optocht in Langstraat djembé spelers en leerlingen van Ash en Adelbert College.

Tags

Eten bij de BurgemeesterFairtradegemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top