Ga naar hoofdinhoud

Zeeverkenners scouting Wassenaer van Obdam zeilen voor de kaagcup

13 mei 20130 second read

Wassenaar – Afgelopen hemelvaartweekend waren de zeeverkenners weer op de kaag. Dit keer niet voor een reguliere zeilopkomst maar om deel te nemen aan de kaagcup. De kaagcup is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij verschillende waterscoutinggroepen in verschillende klassen strijden om de eer en natuurlijk om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen.

Dit jaar waren de wedstrijden alleen maar op zaterdag vanwege de harde windvlagen waren de wedstrijden van vrijdagochtend en middag afgeblazen. Iedereen was dus extra gemotiveerd om op zaterdag een goede koers te zeilen. En dat gebeurde ook. In de 5 groen standaard klasse werd de lelievlet 385 met als roerganger Leon Kortekaas vijfde. In deze klasse deden totaal 21 lelievletten mee. Lelievletten zijn stalenboten met een grootzeil en fok. De zeeverkenners hadden ondanks de wind en de wedstrijden die niet doorgingen een leuk hemelvaartweekend. Bij de zeeverkenners is nog plek voor nieuwe leden. De zeeverkenners gaan elke zaterdag in het zomerseizoen naar de kaag. In het zomerseizoen is de eendracht het varende clubhuis van de zeeverkenners. Voor meer informatie kan je e-mailen naar info@vwvo.nl. Zeeverkenners zijn 11 tot en met 17 jaar. Voor meer informatie over scoutinggroep van Wassenaer van Obdam kun je kijken op www.vwvo.nl.

Tags

ScoutingWassenaarWassenaer van Obdam
Gerelateerde artikelen
Back To Top