Ga naar hoofdinhoud

Trouwauto Willem Alexander & Maxima komt naar de “Royal Oranjebeurs” in Wassenaar

14 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 15 juni aanstaande zal de 1e “Oranjebeurs Wassenaar” gehouden worden. Deze beurs vindt plaats in Cultureel Centrum de Warenar Kerkstraat 75 in Wassenaar van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Met deze beurs wil Patrick kop een start maken met een jaarlijks terugkerend evenement dat in de regio grote bekendheid moet krijgen. Naast de al twee bestaande Oranje beursen die jaarlijks georganiseerd worden in Buren en Nijverdal zal de Oranjebeurs in Wassenaar de 3e zijn. De Oranjebeurs biedt de gelegenheid om verzamelaars, Oranje fans en geïnteresseerde van zowel binnen als buitenlandse Koningshuizen, hun verzameling verder uit te breiden.

Momenteel lopen de voorbereidingen succesvol!
Er zijn al vele standhouders vanuit het gehele land die zich hebben aangemeld. Ook hebben we een toezegging van een verzamelaar die zijn verzameling historische en ceremoniële hoofddeksels van het Nederlandse leger, politie en Koninklijk Huis welke op Prinsjesdag te bewonderen zijn tentoonstelt! De winnaars van The Dutch Collectors Award 2009 “DenRon Collection” met hun fantastische Wilhelmina collectie zijn vertegenwoordigd op de beurs met spullen die zij te koop aanbieden. Royal Press zal ook vertegenwoordigd zijn met de laatste foto’s van staatsbezoeken en natuurlijk de inhuldiging van het nieuwe Koningspaar!

Om deze dag nog meer “Koninklijke” allure te geven wordt de Oranjebeurs officieel geopend door de burgemeester van Wassenaar samen met een Lakei welke tientallen jaren aan het hof heeft gediend! Verheugd zijn we met de komst van de Rolls-Royce Silver Wraith Limousine State Landaulette, deze bijzondere automobiel werd in 1958 door H.M. Koningin Juliana aangeschaft als Hofauto nummer 1 (AA58) en gebruikt bij het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Nu mogen we de burgemeester en de Lakei in deze prachtige Rolls-Royce welkom heten voor de officiele opening die om 10.00 uur plaatsvindt bij de Warenar. De komst van deze bijzondere Rolls-Royce is gerealiseerd door Dhr. A. van Herk die regelmatig maatschappelijk betrokken is bij nieuwe initiatieven binnen Wassenaar.

Tags

OranjebeursWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top