Skip to content

Vele fietsers op bezoek bij Zorgboerderij Oliehoek

14 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op 9 mei,Hemelvaartsdag deden veel fietsfanaten mee aan de jaarlijkse Polderdag. De Polderdag,een initiatief van o.a. de Agrarische Natuur Vereniging Santvoorde trok veel fietsers vanuit de omtrek. Er waren vier fietsroutes uitgezet. Deze vonden allen plaats in het land van Wijk en Wouden en Duin en Horst & Weide.

De zon liet zich van zijn beste kant zien en de fietsers hadden het zichtbaar naar hun zin. De Wassenaarse Route kwam dit jaar langs Zorgboerderij Oliehoek. Om 10.30 druppelden de eerste fietsers binnen en na een half uur hield de stroom van geïnteresseerden bezoekers niet meer op. Dit duurde tot 17.45 uur. Er was veel belangstelling voor de zeldzame landbouw huisdierrassen m.n. de Lakenvelder koe en de Nederlandse Landgeit vond men prachtige dieren. De jongste geitjes van een week oud stalen de show door hun dartelingen.

De fietsers konden even uitblazen onder het genot van een kopje koffie/thee terwijl de kinderen hun sprongen waagden op de trampoline. Tevens konden de jongste deelnemers geschminkt worden. Na afloop nam men heel graag een krop verse sla en rabarber mee naar huis. De gezellige dag werd muzikaal omlijst door de band Overstekend Wild www.BandOverstekendWild.nl. Deze zonnige polderdag was niet alleen sportief en ontspannend maar had zeker ook een leerzaam aspect.

Tags

PolderdagWassenaarZorgboerderij Oliehoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top