Skip to content

Blauw-Zwart speelde haar laatste competitiewedstrijd

15 mei 20133 minute read

Wassenaar – Uit tegen Leidse Boys moesten de mannen van de UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie hun laatste competitiewedstrijd afwerken zonder de beschikking te hebben over 6 basis spelers die vanwege blessures moesten afhaken. Die plekken werden prima opgevuld door de eigen kweek jonkies. Mannen waar we de komende jaren, na rijping etc., nog veel plezier aan zullen beleven.

De uitslag van deze wedstrijd had geen invloed meer op de deelname van de Blauwen aan de nacompetitie. Ga me niet vragen dit uit te leggen, maar knappe koppen waaronder onze secretaris Jacques van den Boer, hebben ons verzekerd dat we de nacompetitie ingaan. Houdt de site en clubblad goed in de gaten voor de speeldata. Ik kan niet zeggen dat deze laatste wedstrijd door beide ploegen als een verplicht nummer werd gezien. Leidse Boys trok onvervaard ten strijde en drukte de Blauwen terug op eigen helft, zodat wij ons favoriete spelletje, het op de counter spelen, konden uitvoeren. Het zonnetje brak door, maar een straffe wind dwars over het veld, deed het combinatiespel voor beide partijen geen goed. Wel goed te vermelden dat er een ruime hoeveelheid Blauw-Zwart supporters aanwezig waren.

Al snel werd Stuart Hooijmans aangespeeld, die er als de bliksem vandoor ging en op rechts de linksback van Leidse Boys zijn hielen liet zien, een bekeken lage scherpe voorzet op Farid Chiki die de bal eigenlijk het doel in kon lopen, maar het bekende “polletje” voorkwam dat, waardoor de bal opsprong en Farid miste. Kort daarna gevolgd door een kans van aanvoerder Guy van Vliet die op rand buitenspel werd afgefloten.
Maar ook Leidse Boys zat niet stil. Sander van Kuijen moest met een uiterste krachtsinspanning via een sliding de bal voor de voeten van de tegenstander weghalen.

In de 35e minuut, door een onfortuinlijke handsbal van dezelfde Sander in de 16 meter, werd een penalty toegekend aan Leidse Boys. De aanvoerder van Leidse Boys liet zich die kans niet ontnemen:1-0. Kort daarop pakte Sammy Ruigrok een gele kaart wegens een overtreding.

Vlak voor rust kregen Sander van Kuijen en Tom ven den IJssel ieder nog een kans, maar beiden schoten over.

Na de rust werd Sammy Ruigrok gewisseld voor Mike van de Berg, hetgeen opa Hans Lagerberg met trots vervulde. Het spel gedurende de tweede helft werd rommelig, passes kwamen niet altijd meer aan, men had ook duidelijk last van de dwarse wind. De mannen van de UTS Van der Geest & UTS Abbink formatie en wij als toeschouwers kregen nog een mooi hoogtepunt voorgeschoteld. Die dekselse Stuart Hooijmans pakte nu de bal op links op, passeerde kwikzilverachtig een paar man, kapte en krulde, vanaf de hoek 16, de bal in de linker bovenhoek:. 1-1. De wedstrijd was toen eigenlijk al gelopen. Uiteindelijk wisselde de trainer van Leidse Boys nog 2 keer en gaf de scheidsrechter een gele kaart aan een speler van Leidse Boys en een rode kaart aan de trainer van Leidse Boys vanwege aanmerkingen op de leiding. Ook wisselde Roel den Hartog nog Tom van den IJssel voor Sake Teeling en Jeroen Verhart voor Alex de Meijer. Maar het mocht voor beiden kanten niet meer baten. 1-1 bleef het.

Snel terug naar het clubhuis van Blauw-Zwart waar het afsluiting seizoensfeestje al begonnen was, onder aanvoering van onze fantastische zanger Ed@night, met technisch muzikale ondersteuning van Lifetrack Disco’s (Robbin bedankt!) Het werd een mooi eindfeest, Blauw-Zwart waardig.

Tags

Blauw-ZwartBlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top