Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse première Alfa Romeo 4C in Louwman museum

15 mei 20132 minute read

Wassenaar – De Alfa Romeo 4C beleeft zijn Nederlandse première tijdens de tentoonstelling Alfa Romeo Stijliconen, ‘Passione per il design Italiano’. Van 28 mei t/m 2 juni is de supercar te bewonderen in het Louwman Museum in Den Haag. De Alfa Romeo 4C wordt toegevoegd aan de zestien Alfa Romeo’s van de vermaarde Italiaanse carrosseriebouwers Touring, Pininfarina, Zagato, Bertone, Castagna en Farina.

Alfa Romeo 4C
De Alfa Romeo 4C brengt herinneringen boven aan een aantal iconische modellen die een belangrijke stempel drukte op de geschiedenis van het merk. De typenaam 4C stamt uit het glorieuze verleden van het merk en maakt de vertaalslag naar de toekomst op gebied van technologie en emotie.

De Alfa Romeo 4C maakt gebruik van technologieën en materialen afkomstig van supercars – koolstofvezel, aluminium, achterwielaandrijving – en aangepaste technologieën van de laatste sportieve Alfa Romeo-modellen. De nieuwe 1750 cc turbobenzinemotor (volledig opgetrokken uit aluminium) met directe inspuiting, de geraffineerde Alfa TCT transmissie met dubbele koppeling en Alfa DNA met de nog niet eerder verkrijgbare Race-modus.

Stijliconen, ‘Passione per il Design Italiano’
Het Louwman Museum in Den Haag toont sinds 27 april 2013, op de tentoonstelling ‘Stijliconen, Passione per il Design Italiano’ een prachtig overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen van de meest begenadigde Italiaanse ontwerpers die met hun ontwerpen wereldwijd vele prijzen ontvingen op talrijke Concours d’Elegances. De overzichtstentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) ter gelegenheid van de viering van haar 35-jarige bestaan en met medewerking van Alfa Romeo.

Louwman Museum
De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p., kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Tel.: +31 (0)70 – 304 7373
Fax.: +31 (0)70 – 383 5587
www.louwmanmuseum.nl

Tags

Alfa RomeoLouwman museumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top