Skip to content

Politie zet kartonnen voetafdruk in tegen inbraak

19 mei 20132 minute read

Wassenaar – Veel woninginbraken vinden plaats door zogenaamde gelegenheidsdieven. In nogal wat gevallen blijkt de dader snel binnen te komen via een open raam (ook op de bovenverdiepingen) of via een onafgesloten achterdeur. Daarom start de politie Wassenaar de komende week een preventieactie om u meer alert te maken op de risico’s die u loopt slachtoffer te worden van zo’n woninginbraak, ook wel insluiping genoemd.

U kunt de komende week in uw woning, schuur of garage een kartonnen voetafdruk vinden. Als dit het geval is betekent dit dat de politie vrij gemakkelijk bij u binnen kon komen. Mocht dit het geval zijn dan had ook een inbreker makkelijk in uw woning kunnen komen.

De politie doet er alles aan om woninginbraken te voorkomen, bijvoorbeeld door te surveilleren in uw wijk en door actief daders op te sporen. Ook u kunt een bijdrage leveren aan het terugdringen van woninginbraken door preventiemaatregelen te nemen.

Tips kunt ook vinden op www.politie.nl en www.politiekeurmerk.nl.

Heeft u vragen over deze specifieke actie, neemt u dan contact op met de politie in uw wijk via 0900-8844.

Ziet u iets ongewoons in uw straat of wijk, bel altijd! Snel hulp: 112. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer de kentekens van verdachte auto’s en geef deze door aan de politie. Blijf rustig. Meld uw naam, woonplaats, het adres waar iets aan de hand is en wat er precies aan de hand is. Hang niet op voordat de agent aan de telefoon is uitgevraagd.

Geen spoed, wel politie: 0900-8844
De politie kan de criminaliteit alleen samen met anderen de baas. Ook u kunt helpen. Als u iets opvalt dat niet normaal is, meld dat dan aan de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Tags

BurgernetPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top