Skip to content

1e, 2e en 5e prijs voor de Voltige

21 mei 20132 minute read

Wassenaar – De voltigevereniging Wassenaarse Manege heeft 2e Pinksterdag goed gepresteerd bij de voltigewedstrijd in Barneveld. Ze gingen naar huis met een eerst, tweede en vijfde prijs.

Om 6.00u ‘s ochtends op Pinkstermaandag stond team 1 van de Voltigevereniging Wassenaarse Manege klaar om het paard in te laden om af te reizen naar Barneveld. Na een winter lang intensief trainen werd dit voor team 1, de eerste wedstrijd van het seizoen. Begonnen werd met de verplichte oefeningen. Het paard Macho liep ontspannen en de meiden konden nette oefeningen laten zien. Helaas werkten ze iets te langzaam, waardoor ze de toegestane tijd overschreden. De vrije kür zag er verzorgd en netjes afgewerkt uit. Ze werden met hun prestaties beloond met een 5,4 hetgeen goed was voor een eerste plaats!!

In de middag mochten de solo’s aantreden. Bianca en Heleen uit Voorschoten startten voor de tweede keer op het nieuwe solopaard Uciando. Dit paard is nog in opleiding, waardoor ze nog niet alle oefeningen van hun vrije kür kunnen uitvoeren. Uciando was heel erg braaf, waardoor de solo’s de oefeningen die al wel mogelijk waren keurig konden uitvoeren. Dit resulteerde in een 5e plaats voor Bianca en een tweede plaats voor Heleen.

Wilt u ook eens kijken naar de voltige? Dat kan! Op zondagmiddag 9 juni wordt er een voltigedemonstratie gegeven op Manege Santhorst. Deze demonstratie vindt plaats na afloop van de fietstocht die georganiseerd wordt door de regionale Rotaryclubs ten bate van Villa Joep. Daarnaast wordt er in het weekend van 29 en 30 juni een grote landelijke voltigewedstrijd georganiseerd door de voltigevereniging Wassenaarse Manege op het terrein van Manege Santhorst (Papeweg 43, tussen Wassenaar en Voorschoten). En tenslotte geeft de voltigevereniging een clinic en demonstraties tijdens de sportmarathon “Wassenaar sport voor Tanzania” op zaterdagmiddag 31 augustus, bij de voetbalvelden van Blauw-Zwart in Wassenaar . Voor meer informatie zie www.wassenaarsemanege.nl.

Tags

VoltigeWassenaarWassenaarse Manege
Gerelateerde artikelen
Back To Top