Skip to content

Syriëboom geplant achter Raadhuis de Paauw

22 mei 20132 minute read

Wassenaar – Aan de vijver achter Raadhuis de Paauw is vrijdag 17 mei een bijzondere boom geplant: De Syriëboom. De  Syriëboom is door de Stichting Muilwijk Ooms geschonken aan de kinderen van de Nutsschool. Mede door de enthousiaste inzet van de leerlingen van de Nutsschool is de Wassenaarse hulpactie Passion 4 kids in Syrië een succes geworden. Met elkaar hebben ze, net als de leerlingen van de Sint Jozefschool, voor de actie een grote hoeveelheid kleren, speelgoed en knuffels bij elkaar gebracht. Al deze goederen zijn nu al in de Syrische vluchtelingenkampen aangekomen.

De boom werd overhandigd door dr. Bert Ooms, voorzitter van de Stichting Muilwijk Ooms; hij bedankte de zestig aanwezige kinderen en de leerkrachten voor hun spontane hulp en inzet voor de Syrische kinderen.

De directeur van de Nutsschool Gerard Meijer kondigde aan dat de leerlingen van de school jaarlijks een bezoek zullen brengen aan hun Syriëboom om stil te staan bij de situatie van kinderen elders in de wereld die onder slechte omstandigheden moeten opgroeien.

Namens de gemeente bedankte wethouder Eppe Beimers de kinderen en leerkrachten van de Nutsschool voor hun inzet. Hij zei trots te zijn op de Wassenaarse jeugd die zich zo enthousiast heeft ingezet voor kinderen elders in de wereld.

Tags

Stichting Muilwijk OomsSyriëboomWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top