Ga naar hoofdinhoud

Midzomer komt er aan!

23 mei 20133 minute read

Wassenaar – Op 21, 22 en 23 juni speelt de Stichting Midzomer in theater Warenar de komedie ‘Midzomernachtsdroom’ van William Shakespeare (1564-1616). Het stuk heeft oude bronnen zoals bijvoorbeeld Metamorfosen van Ovidius. De Engelse Bard kende zijn klassieken! Midzomernachtsdroom is in de loop der tijden vele malen bewerkt en het is ook verfilmd. Zo werd het in 2010 op Oerol opgevoerd in bos en duin. Met recht een populair stuk!

Het komische verhaal – met zeker een serieuze ondertoon – kent drie verschillende verhaallijnen. Deze worden aan elkaar verbonden door de viering van het huwelijk van hertog Theseus met de amazonekoningin Hippolyta. Het stuk opent met een discussie tussen Hermia en haar vader Egeus. Haar vader wil dat zij huwt met Demetrius maar Hermia weigert en zij vlucht met haar geliefde Lysander over het strand en duin. Hermia vertelt haar beste vriendin Helena over haar vluchtplannen. Helena ziet haar kans schoon door Demetrius nu voor zichzelf te winnen en zij verraadt Hermia aan hem. Demetrius gaat achter Hermia aan met in zijn kielzog de verliefde Helena. Intussen arriveren Oberon en zijn vrouw Titania, koning en koningin van de feeën nabij het strand om het huwelijk tussen Thesues en Hippolyta bij te wonen. Oberon recruteert de elf Puck om hem te helpen een magisch sap te verkrijgen van een bloem. Dit sap zorgt ervoor dat het slachtoffer verliefd wordt op het eerste levende wezen dat het ziet als het ontwaakt. Titania krijgt dit sap toegediend opdat zij haar knecht afstaat aan Oberon. Het wordt complexer als Oberon Puck opdracht geeft om het magische sap toe te passen op Demetrius om Helena te helpen zijn liefde te winnen. Puck besprenkelt echter Lysander die verliefd wordt op Helena. De verwarring groeit en deze wordt nog groter door nieuwe, komische, ontwikkelingen. Welke dat zijn, kunt u zelf komen zien in theater Warenar. De moraal van het verhaal: Al is de verliefdheid nog zo snel, de ware liefde achterhaalt haar wel.

Linde Tuin speelt Hermia en Joline Nijland is Helena. Beide jongedames (17 en 16 jr) vinden toneelspelen een uitdaging en ze hebben er veel plezier in. Linde zit toneelspelen in het bloed. Van jongs af aan speelt ze al en dat komt vast door haar vader Radboud die zelf hoofdrollen speelde en die nu de rol van Oberon vertolkt.

Linde volgt een gespecialiseerde musical/acteurs-opleiding en Joline speelt haar rol naast haar schoolwerk. Moeilijke teksten repeteren, houdingen en gedragingen eigen maken, samenspel oefenen: alles is leerzaam. Hun grote voorbeeld is Carice van Houten.

De rest van de cast bestaat uit zeer ervaren amateur-acteurs en uit nog onervaren mensen: allen in elk geval enthousiast en zeer betrokken onder regie van de bevlogen Guido Jonckers die het maximale uit zijn spelers tovert!

Kaarten: www.warenar.nl; www.stichtingmidzomer.nl voor nadere informatie. Op 23 juni rijdt de Bij-bus; opgave van passagiers graag vantevoren bij bestelling kaarten en via 06-16387560.

Tags

MidzomerWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top