Skip to content

Avond4Daagse steunt ‘De week van het Zieke Kind’

24 mei 20133 minute read

Wassenaar – De jaarlijkse Avond4Daagse staat dit jaar in het teken van De week van het Zieke Kind. Ruim 300.000 leerlingen van basisscholen door heel Nederland worden opgeroepen om zich in te zetten voor hun leeftijdsgenootjes met een ernstige ziekte. De Avond4Daagse vindt dit jaar plaats door heel het land van 9 april tot en met eind augustus.

De week van het Zieke Kind
De week van het Zieke Kind is een samenwerkingsverband tussen het Zeldzame Ziekten Fonds, Stichting Energy4All, Villa Joep en Stichting Hartedroom. Deze vier stichtingen roepen basisschoolleerlingen op om tijdens de Avond4Daagse geld in te zamelen voor ernstig zieke kinderen. Het geld dat tijdens De week van het Zieke Kind wordt ingezameld wordt gebruikt voor medisch onderzoek. Meer informatie is te vinden op www.deweekvanhetziekekind.nl

Meidengroep Djumbo verzorgt feestelijk startschot
Meidengroep Djumbo is ambassadeur van De Week van het Zieke Kind. Zij zullen dinsdag 16 april opBorus kinderopvang te Hoofddorp de samenwerking tussen De Week van het Zieke Kind en de Avond4Daagse feestelijk inluiden met een miniconcert.Djumbo bestaat uit drie stoere meiden, Lindsy, Lotte en Samantha. Ze zingen half Engels/half Nederlands. Met liedjes als “Eyahe” en “Hide and seek” wisten ze de top 10 van de Nederlandse hitlijsten te bereiken. Als ambassadeur van De Week van het Zieke Kind zetten zij zich belangeloos in om deze week onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

Djumbo, ambassadeur van De week van het Zieke Kind; “We zijn ontzettend trots op ons ambassadeurschap van De Week van het Zieke Kind. Djumbo wil graag kinderen blij maken en met deze actie kunnen we ook iets doen voor ernstig zieke kinderen. We hopen dat alle basisscholen aan deze fantastische actie gaan deelnemen.

Programma 16 april
15.30  Kinderen en ouders van Borus kinderopvang te Hoofddorp verzamelen in de centrale hal.
15.45  Openingswoord door Directeur Borus kinderopvang
15.50  Samenwerkingsovereenkomst tussen Avond4Daagse en De Week van het  Zieke  Kind wordt ondertekend.
16.00  Optreden van Djumbo
16.15  Handtekeningen uitdelen en afsluiting

KNBLO
Om zoveel mogelijk geld in te zamelen werkt De Week van het Zieke Kind intensief samen met KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL). Dit is met meer dan 300 Avondvierdaagsen en ongeveer 300.000 deelnemers de grootste Avond4daagse organisatie van Nederland. Naast de Avond4daagse is KNBLO-NL bekend van het Landelijk Wandelprogramma en de ‘grote’ Vierdaagse te Nijmegen. KNBLO-NL heeft in totaal ruim 40.000 leden en is aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF. KNBLO-NL ondersteunt zijn wandelorganisaties met onder andere promotie, verzekeringen en belangenbehartiging. Voor Avondvierdaagse organisatoren biedt KNBLO-NL de meest uitgebreide ondersteuning.

Djumbo
De meidengroep Djumbo is uitgegroeid tot een “successtory”. “Kinderen blij maken en helpen” dat is het motto van de populairste meidengroep van Nederland. Djumbo bestaat uit drie stoere meiden, Lindsy, Lotte en Samantha. Ze zingen half Engels/half Nederlands. Volgend jaar is het 10 jarig jubileumfeest en dan komt hun jubileumalbum uit. Ze zijn het hele jaar druk met optredens en hebben meerdere malen in de Nederlandse hitlijsten gestaan. Ook hebben ze een Vak Award  gekregen ” Beste Kids Act”. Binnenkort komt hun nieuwe single uit. Djumbo is de ambassadeur van De Week van het Zieke Kind en zet zich belangeloos in om deze week onder de aandacht te brengen bij een groot publiek.

Tags

Avond4daagseDe week van het Zieke KindWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top