Ga naar hoofdinhoud

15 geslaagden voor de tweede paardrij-toets bij de Wassenaarse Manege!

26 mei 20132 minute read

Wassenaar – Elk jaar leggen de ruiters bij de Wassenaarse Manege een toets af om te laten zien hoe ver ze gevorderd zijn met hun rijlessen. Na het behalen van alle (5) de toetsen zijn de ruiters in principe klaar voor het afleggen van het examen voor het ruiterbewijs.

Afgelopen zaterdagmiddag 25 mei, werd toets 2 afgelegd. 18 Ietwat zenuwachtige kinderen reden een proefje in stap, draf en galop waarbij verschillende figuren gereden werden. Er wordt oa gelet op je houding, het geven van de juiste hulpen, de omgang met en het voorwaarts zijn van je paard. Er waren gelukkig veel ouders en opa’s en oma’s die ze kwamen aanmoedigen. Want een beetje spannend is het natuurlijk wel.

Tijdens deze toets was er een echte professionele fotograaf van Do Fotowerken aanwezig om alle acties van de ruiters vast te leggen.

15 Ruiters zijn geslaagd en keerden huiswaarts met een diploma, een puntenlijst en een kado’tje van de juf.

1 Ruiter, Lisa Budidarma, die vorige maand met hele hoge punten toets 1 aflegde en daarom afgelopen zaterdag ook toets 2 mocht afnemen, reed wederom zo netjes dat ze weer als hoogste eindigde met maar liefst 65 punten.

Yasmin Us, Inez Gasc, Chiara van Egmond, Iza de Maat, Veerle Doorgeest, Esther van Ingen, Veerle de Jong, Els v/d Plas, Nora Bauer, Esmee Hoekstra, Carlijn Doorgeest, Chiara van Adrichem, Isabel Schwieso, Balou Tummers en Lisa Budidarma, van harte gefeliciteerd!

Volgende maand, zaterdag 15 juni, zal toets 3 en 4 worden afgelegd. De ruiters zullen dan met name beoordeeld worden op het voorwaarts zijn van het paard en hun verlichte zit. De verlichte zit wordt gebruikt tijdens het springen.

Tags

PaardrijdenWassenaarWassenaarse Manege
Gerelateerde artikelen
Back To Top