Ga naar hoofdinhoud

Fosforgranaat onschadelijk gemaakt

27 mei 201333 second read

Wassenaar – Een passant trof zondag 26 mei een fosforgranaat aan op het strand aan de Wassenaarse Slag. De politie constateerde rond 13 uur ter plaatse dat de grijze koker een fosforgranaat was.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld om de granaat gecontroleerd te laten ontploffen. Bij de ontploffing kwam flink wat rook vrij. Daardoor ontving de brandweer een aantal mogelijke brandmeldingen. Dit was niet het geval.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie
De EOD is verantwoordelijk voor de opsporingen, identificatie en ruiming van conventionele en geïmproviseerde explosieven, zowel op het land als op het water. Ook de bescherming van uitgezonden Nederlandse eenheden valt onder het takenpakket van de EOD.

Filmpje Katwijkse Reddingsbrigade
{youtube}JfkAXy0jABg{/youtube}

Tags

FosforgranaatWassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top