Skip to content

Blauwe Vlag in top!

28 mei 201336 second read

Wassenaar – Op donderdag 23 mei werd om 17.00 uur de Blauwe Vlag 2013 in top gehesen door wethouder Leendert de Lange, in aanwezigheid van de strandtenthouders. Dit vond plaats bij de strandopgang aan de Wassenaarse Slag.

Het is alweer de vierde keer dat Wassenaar de Blauwe Vlag verdient, omdat de Wassenaarse Slag voldoet aan strenge beoordelingseisen zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De Blauwe Vlag is dit jaar uitgereikt aan 58 Nederlandse stranden en 95 jachthavens. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2012. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.

Tags

Blauwe VlagWassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top