Skip to content

Levensgroot kunstwerk ‘Winston’ geplaatst voor Raadhuis De Paauw

28 mei 20132 minute read

Wassenaar – Op het grasveld voor Raadhuis De Paauw is het kunstwerk ‘Winston’ van de Russische kunstenaar Taratynov geplaatst. Het bronzen beeld is een hele verschijning met zijn formaat van zes meter hoog en vijf meter breed. Het kunstwerk is de aankondiging van Sculptuur Den Haag 2013.

Sculptuur Den Haag 2013
Van 28 mei t/m 27 oktober vindt Sculptuur Den Haag 2013 plaats, de grote beeldententoonstelling op het Lange Voorhout in Den Haag. Het thema is dit jaar Russia XXI in het kader van het Nederland-Rusland jaar 2013.

Op verschillende locaties zijn er kunstwerken te bezichtigen. Museum Beelden aan Zee biedt een grote verscheidenheid aan objecten, installaties en ander ruimtelijk werk. Op het Lange Voorhout staat monumentaal werk. En voor Raadhuis De Paauw staat het kunstwerk ‘Winston’ van de Russische kunstenaar Taratynov.

Alexander Taratynov
De kunstenaar van het beeld is Alexander Taratynov. Taratynov maakte beelden voor de openbare ruimte in verschillende Europese landen, waaronder Zwitserland, Duitsland, Letland en Rusland. Voor Nederland maakte hij onder andere de Nachtwacht-groep en de standbeelden van D’Artagnan. Tentoonstellingen van zijn werk vonden onder meer plaats in het Poesjkinmuseum, de Nieuwe Manege en de Academie voor Schone Kunsten in Moskou, Jardin du Luxembourg in Parijs, Central Park in Shanghai, het Staatsmuseum Tsarskoje Selo in Sint-Petersburg en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Meer informatie
Meer informatie over Scupltuur Den Haag zoals openingstijden en de verschillende locaties vindt u op www.denhaagsculptuur.nl.

Tags

De PaauwWassenaarWinston
Gerelateerde artikelen
Back To Top