Ga naar hoofdinhoud

Herinrichtingswerkzaamheden Kerkstraat vanaf 3 juni

29 mei 20132 minute read

Wassenaar – Vanaf maandag 3 juni start de gemeente met herinrichtingswerkzaamheden van de Kerkstraat en een gedeelte van de Burchtlaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fasen en duren tot circa vrijdag 13 september. Tijdens de verschillende fasen is er een gedeelte van de Kerkstraat volledig afgesloten voor het verkeer.

De werkzaamheden
De werkzaamheden in de Kerkstraat bestaan onder andere uit het opnieuw bestraten van de rijweg, de parkeervakken en de trottoirs. De karakteristieke uitstraling van de Kerkstraat wordt bij het onderhoud zo veel mogelijk behouden. Er wordt gewerkt vanaf het parkeerterrein Kloosterland tot en met het kruispunt met de Van Heeckerenstraat.
In de Burchtlaan wordt er gewerkt tot het met het kruispunt met de Windlustweg.

Nieuwe inrichting: Duurzaam Veilig
De Kerkstraat wordt Duurzaam Veilig ingericht als een weg binnen een 30 km/h zone. Om het overschrijden van de maximumsnelheid te voorkomen, stelt de gemeente snelheidsremmende maatregelen in zoals drempels en verhoogde kruispunten Het verkeer van en naar het parkeerterrein Kloosterland wordt tijdens elke fase omgeleid.
De omleiding staat met gele borden aangegeven.

Bereikbaarheid woningen en bevoorrading winkels
De omleiding is NIET geschikt voor (vracht)verkeer langer dan 8 meter. Bevoorrading van winkels met voertuigen langer dan 8 meter kan plaatsvinden via de Langstraat (dagelijks tot 11:00 uur ’s ochtends). De woningen binnen de afgesloten gedeelten van de Kerkstraat blijven met loopschotten te voet bereikbaar.

Parkeren
Het parkeren op de gebruikelijke parkeervoorzieningen is gedurende de werkzaamheden niet altijd mogelijk.

Ophalen van huisvuil
Voor de vuilnisauto is het niet mogelijk om bij het afgesloten wegvak te komen waar op dat moment wordt gewerkt. U wordt verzocht om in dat geval de afvalcontainers aan te bieden op een hoek van de dichtstbijzijnde bereikbare zijstraat.

Fasering van de werkzaamheden inclusief de omleidingen
Voor de fasering van de werkzaamheden inclusief de omleidingen en de bereikbaarheid, verwijzen wij u naar de bewonersbrief die u hier kunt downloaden. Ook kunt u hier een overzichtskaart downloaden en de ontwerptekening.

Tags

WassenaarWerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top