Ga naar hoofdinhoud

Irina Simon-Renes geeft een mini-concert bij de Nutsschool in Wassenaar

30 mei 20132 minute read

Wassenaar – Donderdagmiddag is over het algemeen een gewone schooldag op de Nutsschool in Wassenaar, de kinderen leren o.a. rekenen en lezen, ze gaan naar de gymnastiekles en spelen buiten. Vandaag, 31 mei 2013, is het anders dan anders. De Nuts heeft Irina Simon-Renes en Anastasia Safonova op bezoek.

Irina, violiste, is inmiddels een bekende Wassenaarse: ze woont sinds 2008 met haar gezin in Wassenaar en sinds 2010 is zij artistiek leider van het International Chamber Music Festival Wassenaar. Haar collega en vriendin Anastasia is pianiste en woont sinds 18 jaar in Nederland. Drie jaar geleden ontmoetten Irinia en Anastasia elkaar. Het klikte tussen deze twee musici en sinds hun eerste ontmoeting werken zij graag met elkaar samen.

Deze samenwerking bracht hun vandaag bij de Nutsschool in Wassenaar. De violiste en de pianiste traden twee keer op: eerst voor de kleuters en daarna voor de kinderen in groep 4 t/m 6.

In het begin zitten de kinderen er nog wat onrustig bij, maar dan kijkt Irina vriendelijk naar haar publiek en laat haar jonge publiek vervolgens genieten van de Lente van Vivaldi. De kinderen komen tot rust, sommigen zitten met open mond te luisteren. Wat is het mooi. Daarna is het tijd voor wat luchtigers: Irina laat de kinderen horen hoe zij haar viool omtovert tot een koekoek, een kikker, een kat en – uiteindelijk – tot een stier…

Het verhaal van Ferdinand de Stier (gecomponeerd door Alain Ridout) is grappig en ontroerend. De kinderen genieten. Veel te snel is het concert afgelopen, de tijd vliegt wanneer de muziek je in zijn greep krijgt. Irina en Anastasia ontvingen een uitgebreid applaus en prachtige bossen geurige Lathyrus. De kinderen vonden het prachtig.

Vandaag is de missie van Irina en Anastasia dus weer goed geslaagd: ze hebben de kinderen kennis laten maken met klassieke muziek en ze laten luisteren naar wat een viool en een piano allemaal te vertellen hebben. Morgen, vrijdag 31 mei a.s., is het de beurt aan de leerlingen uit groep 7 en 8 van de Nuts. Zij mogen de generale repetitie in de Dorpskerk bijwonen; een fantastische ervaring.

Bent u nieuwsgierig geworden? Het eerste concert van het International Chamber Music Festival is vrijdagavond 31 mei a.s. in de Dorpskerk én er zijn nog enkele kaarten beschikbaar…

Tags

NutsschoolWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top