Skip to content

Marit Maij (Tweede Kamerlid) bij PvdA Wassenaar

31 mei 20132 minute read

Wassenaar – Dinsdagavond 28 mei j.l. had de PvdA een afdelingsvergadering. Deze stond vrijwel geheel in het teken van de speciaal hiervoor uitgenodigde sprekers, te weten het Tweede Kamerlid voor de PvdA mevrouw Marit Maij en de in Wassenaar bekende mevrouw Tinie van de Heiden.

De portefeuille van Marit Maij betreft ontwikkelingssamenwerking en internationale handel en sinds kort ook asiel en migratie. Tinie van de Heiden is in Wassenaar bekend op tal van terreinen, waar zij haar bijdrage heeft geleverd. Op deze avond ging zij in op het ontstaan van de verkoop van Fairtrade producten en de wereldwinkel.

Beide sprekers hadden de gelegenheid om hun verhaal te vertellen. Al snel kwamen er ook vragen tussendoor en ontstonden er interessante discussies.

Uiteindelijk gingen we naar huis met een stuk meer kennis over de onderwerpen van Marit Maij. Zij kon de aanwezigen heel helder aangeven de veranderingen in het beleid van ontwikkelingssamenwerking, ook naar de verdere toekomst en de raakvlakken die in het huidige beleid met internationale handel worden gemaakt. Marit Maij gaf hiermee aan de aanwezigen een zeer helder en overtuigend beeld van de keuzes die minister Ploumen maakt. Dit aangevuld met de kennis over de historie en de huidige situatie van de wereldwinkel en fairtrade in Wassenaar maakte dit tot een zeer interessante en leerzame avond.

Tags

PvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top