Skip to content

Studio-VitaFit: de andere manier van fitness

31 mei 20134 minute read

Wassenaar – Direct bij binnenkomst merk je het al: Studio-VitaFit is geen doornsee sportschool, VitaFit is anders. Het is eerste dat opvalt is de rust die er heerst, terwijl er toch behoorlijk hard gewerkt wordt door de aanwezigen. Het tweede dat opvalt is het ontbreken van standaard fitnesstoestellen zoals we die kennen van de meeste sportscholen. Wat je er wel vindt, behalve uitdaging? Wat dacht u van een trainer die luistert, kijkt en weet (maar ook altijd vraagt naar) wat de klant nodig heeft en wat dacht u van de moderne instrumenten die het plezier in het sporten bevorderen?

Sporten is voor velen van ons een ‘heilig moeten’ waarbij schuldgevoel soms de grootste drijfveer is. Dat schuldgevoel is vaak de grootste blokkade om plezier te hebben in wat je doet. Soms is het geloof in eigen kunnen verdwenen door bv blessureleed of een ongeluk. Het is dan moeilijk om bij het sporten gemotiveerd te zijn of te blijven. Ook kan het zijn dat een fitnesscircuit te saai is, waardoor je na een paar weken al bent uitgekeken op de oefeningen die je ‘moet’ doen. Hét moment dat de klad erin komt en je steeds vaker van de sportschool wegblijft. Zonde toch?!

Bij Studio-VitaFit gaat het anders. De visie van Studio-VitaFit is: in balans komen, letterlijk en figuurlijk, fysiek en mentaal. Daarom krijg je eerst een uitgebreide intake waarbij o.a. gekeken wordt naar je conditie, wensen en eventuele belemmeringen. Je lichaam en je eigen lichaamsgewicht zijn nl. de instrumenten waarmee je werkt om (meer) in balans te komen en/of te blijven en je spieren te versterken. Trainen kun je zowel op individuele basis (personal training) als in een kleine groep.

Het mooie van Studio-VitaFit is dat de groepen nooit groter dan negen personen groot zijn, want op deze manier kunnen de trainers de juiste begeleiding geven en – indien nodig – de oefeningen op individuele basis aanpassen. Dat is ideaal, want daardoor krijgt ieder dat wat hij of zij nodig heeft en dat is vooruitgang boeken; conditie verbeteren en vertrouwen op de eigen kracht en het eigen lichaam. Alle oefeningen bij Studio VitaFit hebben dit uitgangspunt, waarbij steeds in de gaten gehouden wordt of de klant er plezier in beleeft of dat hij toe is aan iets anders (meer uitdaging bijvoorbeeld, of juist even wat rustiger aan omdat je nog kampt met de gevolgen van een gezellig avondje uit of een slapeloze nacht). Je bepaalt zelf, online, wanneer je gaat. Je boekt een les in de agenda en Renate (de oprichtster en eigenaresse van Studio-VitaFit) – of een van de andere trainers – zal op het gewenste tijdstip voor je klaar staan.

vitafit4

Renate vindt het belangrijk dat zij én haar trainers de klanten goed kennen, zodat ze weten waar ze op moet letten bij een nieuwe oefening of dat het trainingsschema een aanpassing behoeft. Samen met de klant stelt zij de gewenste doelen. Daarbij wordt altijd gekeken naar wat de klant wil en wat haalbaar is. Sporten bij Studio VitaFit betekent sporten met een trainer die dezelfde inzet en betrokkenheid heeft als de klant zelf. Bij de intake wordt daarom ook altijd gekeken naar de match tussen klant en trainer.

Nu klinkt dit misschien allemaal een beetje ambitieus, maar een klant van Studio-VitaFit zal nooit geforceerd worden tot iets dat niet bij hem/haar past. Per keer wordt er gekeken naar wat de klant kan, wil en waar hij toe in staat is. Door spelelementen, uitdaging en afwisseling zal iedereen die gaat sporten bij Studio-VitaFit al snel merken dat VitaFit staat voor laagdrempelig, betrokken en stimulerend.

In Renate’s woorden: “Geniet van het leven, vertrouw in jezelf en live life to the max.”

U bent van harte welkom eens een kijkje te komen nemen. Zie voor meer informatie www.studio-vitafit.nl. Studio VitaFit is ook op Facebook te vinden.

vitafit6

Ondernemen in Wassenaar

Wilt u ook uw onderneming onder de aandacht brengen in onze rubriek stuur een mail naar redactie@wassenaarders.nl en dan zullen wij z.s.m. contact met u opnemen

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top