Ga naar hoofdinhoud

Expositie Stijliconen verlengd tot en met 23 juni

4 juni 20132 minute read

Wassenaar – Het Louwman Museum in Den Haag verlengt de tentoonstelling ‘Stijliconen, Passione per il Design Italiano’. De eerste maand van de expositie hebben maar liefst 14.000 bezoekers de expositie bezocht. Voor de organisatie reden te meer om de tentoonstelling te verlengen tot en met zondag 23 juni.

Maar liefst zestien Alfa Romeo’s vormen een prachtig overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen van de meest begenadigde Italiaanse ontwerpers die met hun ontwerpen wereldwijd vele prijzen ontvingen op talrijke Concours d’Elegances.

De automobielen uit de tentoonstelling ‘Stijliconen, Passione per il Design Italiano’, zijn de absolute topstukken afkomstig uit de collectie van het Alfa Romeo Museum in Arese, Italië, de collectie van Corrado Lopresto en uit enkele particuliere collecties.

De overzichtstentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) ter gelegenheid van de viering van haar 35-jarige bestaan en medewerking van Alfa Romeo.

Louwman Museum
De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto’s van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Openingstijden en toegangsprijzen
Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag en Koninginnedag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p., kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren € 5,-.

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
Tel.: +31 (0)70 – 304 7373
Fax.: +31 (0)70 – 383 5587
www.louwmanmuseum.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top