Ga naar hoofdinhoud

“Samen Winkelen” zoekt vrijwilligers

6 juni 20132 minute read

Wassenaar – Een van de projecten van de Stichting Welzijn Ouderen Wassenaar (SWOW) is “Samen Winkelen”.

Het is bedoeld voor oudere mensen die moeilijk alleen de deur uitkomen en dit contact met de “buitenwereld” wel erg nodig hebben. Met een helpende hand van een vrijwilliger wordt het mogelijk om wat boodschapjes bij een supermarkt of in de Langstraat te doen en aansluitend een kopje koffie te gaan drinken.

Het gaat er dus om dat de oudere doordat hij /zij wat assistentie krijgt zolang mogelijk zelfstandig boodschappen kan blijven doen en regelmatig de deur uitgaat. Op deze manier blijft men de autonomie behouden.

De coördinatrice van de Boodschappenhulpdienst zal zoveel mogelijk de beste “match” maken. Kortom er wordt zo mogelijk gekeken of degene die gebruik wil maken van de Boodschappenhulpdienst en de vrijwilliger dezelfde hobby of belangstelling heeft.

Het kan gaan om een aantal losse keren boodschappen doen of om bijv. wekelijkse (1 a 2 uurtjes) of tweewekelijkse afspraken. Dit is aan de vrijwilliger en de deelnemer zelf. De deelnemer betaald € 2,50 per keer aan de SWOW. Indien men samen na het boodschappen doen koffie gaat drinken neemt de SWOW dit voor haar rekening.

Heeft u interesse in dit project als deelnemer dan wel als vrijwilliger neem dan op woensdag of vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur contact op met de SWOW / Saskia van der Meer. Tel. 5117576

Tags

SWOWVrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top