Skip to content

Survivalweekend Scouting van Woesik super geslaagd!

10 juni 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag verzamelden 94 enthousiaste kinderen en 22 zeer gemotiveerde leiding zich op het prachtige terrein van Scouting van Woesik. Het is heerlijk weer en er is een goed georganiseerd programma; het belooft een super survivalweekend te worden.

Nadat iedereen het terrein verkend heeft en zijn of haar tas heeft weggezet, worden de ouders uitgezwaaid en gaat het programma beginnen. Een spel om je team te zoeken, kennis te maken en waterspellen doen. Samen varen met kano’s, surfplanken, vletten en zelfgemaakte vlotten op zoek naar een schat. Dwars door de polder, door en over de sloten en tussen de koeien door op de weilanden van boerderij Den Hollander.

‘s Avonds maakt ieder team een eigen oventje met daarin een vuurtje en gaat daar zijn eigen potje op koken: soep, worstjes en hamburgers. De kinderen vinden het geweldig! Met dank aan C1000, die een deel van al deze lekkere boodschappen heeft gesponsord. Daarna versiert ieder team zijn eigen totempaal en doen we een estafette. Als het donker begint te worden, wordt er een groot kampvuur gemaakt. Het schateilandlied wordt gezongen. Bij dit kampvuur worden de door Eethuisje Duivenvoorde gesponsorde frikadellen gegeten. Ook is er nog warme chocolademelk. Opgewarmd door het vuur zoeken de kinderen hun slaapplek op.

Zondagmorgen om 8 uur zitten de kinderen met slaperige koppies aan het ontbijt. Vandaag gaat ieder team een survivalonderdeel bouwen, zoals polsstokspringen, touwbaan, klimnet, fietscross en kanoën. Elk team gaat alle onderdelen doen. Om 11 uur komen vele ouders kijken en mogen ook de ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes over de gebouwde survivalonderdelen heen. De geweldige sfeer van het hele weekend kunt u beleven op www.vanwoesik.com bij “foto’s op picasa”.

Scouting van Woesik organiseert iedere zaterdag en meerdere weekenden sportieve en sfeervolle bijeenkomsten voor haar leden. Ieder kind vanaf 5 jaar is meer dan welkom. Kom eens kijken op een zaterdagmorgen (3x gratis zonder kosten en verplichtingen). Bel of mail Inge Pronk, 06-14316450 of ingepronk@gmail.com.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top