Skip to content

“Wassenaar sport voor Tanzania” helpt Run for Rio met de DinkaSchool

12 juni 20133 minute read

Wassenaar – In het jubileumjaar van de stichting Run for Rio is deze Wassenaarse stichting een grote actie gestart met ruim 20 Wassenaarse sportverenigingen. Op 30 en 31 augustus wordt 25 uur gesport voor het goede doel: er wordt geprobeerd een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor de Dinka School in Tanzania.

Er wordt gesport in de sporthal, het zwembad en bij Blauw Zwart. Het festijn begint op vrijdag 30 augustus om 16.00 uur en eindigt 25 uur later met een spetterende afsluiting bij Blauw Zwart. Hier zal Kimberly het totaalbedrag ontvangen van alle deelnemende verenigingen. Tevens wordt de uitslag bekend gemaakt van de grote loterij en het winnende certificaat van de actie “Waar schijt de koe”. Zowel voor de loterij als voor de Koe schijt actie zijn nog loten en certificaten te koop. U kunt bellen met John Schrader, tel.070-5176236. Er zijn mooie prijzen te winnen en de loten kosten slechts 2 Euro. Maar vooral: U maakt heel veel kinderen blij in Arusha!!! Deze kinderen kunnen nu niet naar school, maar met uw hulp wel!!!

Kimberly schrijft ons vanuit Tanzania:
April 2013; de tweede dag van de IQ test Omdat er op de eerste dag IQ test veel meer kinderen gekomen waren dan verwacht, moest er nog een dag plaats vinden waar we de rest van de kinderen uit het dorp een mogelijkheid konden geven om de test te doen. Omdat er de vorige keer te veel kinderen kwamen, hebben we besloten om twee leerkachten mee te nemen dit keer om zo het werk te kunnen verdelen.

Bij aankomst bij de Dinka school was er niemand op het school terrein terwijl er de vorige keer een grote opkomst was. Wij begrepen er niets van want we hadden dezelfde man (onze buurman en site manager van de school) de opdracht gegeven om iedereen bij elkaar te roepen op dinsdagochtend zodat we de tweede helft van de IQ test konden doen. Zodoende hebben wij de buurman dus gevraagd waarom er niemand aanwezig was. Hij kwam met het verhaal dat niemand meer wilde komen omdat ze de vorige keer (eerste dag IQ test) te lang hebben moeten wachten tot de avond. Ik vond dit ongelooflijk en ben daarom zelf het dorp in gegaan om verhaal te halen.

De eerste drie families waar ik aan kwam stonden verbaasd te kijken toen ik ze vroeg waarom ze hun kinderen de test niet meer wilden laten doen. Niemand bleek geroepen te zijn of ook maar iets van de test af te weten. De mensen zijn als een gek zichzelf netjes gaan aankleden en uiteindelijk toch gekomen. Nu bleek dus dat meneer de buurman gelogen had en zijn verhaal dus verzonnen had. Hij had als excuus dat hij malaria heeft en echt niet het dorp in had kunnen gaan maar wel iedereen gebeld had. Zo kan je weinig mensen echt vertrouwen, en dat is erg jammer. De IQ test zelf is goed verlopen.

Wilt u verdere informatie over Run for Rio of over deze grote Wassenaarse sporthappening, dan kunt u bellen met de secretaris, John Schrader, tel.070-5176236. Voor het overmaken van een gift volgt hierbij het banknummer: 193157, t.n.v. Run fir Rio, Wassenaar. Met dank voor uw bijdrage.

Tags

Run for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top